• امروز : شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 26 April - 2025
0

برداشت ۲ هزار تن گیاه دارویی از مراتع خراسان‌شمالی

  • کد خبر : 71125
  • 06 اردیبهشت 1404 - 18:19
برداشت ۲ هزار تن گیاه دارویی از مراتع خراسان‌شمالی

بجنورد-تاج خبر- مسئول بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی گفت: مراتع استان با وجود خشکسالی همچنان یکی از رویشگاه‌های غنی گیاهان دارویی در کشور به شمار می‌روند؛ رویشگاهی که سال گذشته ۲ هزار تن محصول از آن برداشت شد.

مهرداد خداپناه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار تاج خبر با بیان اینکه توسعه کشت گیاهان دارویی از برنامه‌های مهم منابع طبیعی در مسیر اصلاح و احیای مراتع است، افزود: سال گذشته عملیات کاشت گونه‌های دارویی در سطح ۹ هزار و ۸۸۸ هکتار از عرصه‌های مستعد استان اجرا شد.

وی اظهار کرد: بیشترین میزان کشت گیاهان دارویی در شهرستان مانه و سملقان انجام شده است؛ منطقه‌ای با اقلیم خاص که تنوع گونه‌های دارویی در آن بسیار بالاست.

خداپناه با اشاره به مزیت‌های اقلیمی این شهرستان گفت: وضعیت آب و هوایی متنوع در سطح استان باعث شده گونه‌های متعددی از گیاهان دارویی در آن قابل کشت باشد.

تنوع گیاهی بالای استان

وی ادامه داد: زعفران، گل محمدی، زیره، مریم گلی، باریجه، زرشک، آویشن، آنوخ، اسطوخودوس، نعناع فلفلی و موسیر از جمله گیاهان دارویی پرطرفداری هستند که در مراتع خراسان شمالی رویش دارند و هر ساله بهره‌برداری از آن‌ها انجام می‌شود.

مسئول بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی یادآور شد: این تنوع گیاهی، علاوه بر ارزش اقتصادی در ایجاد اشتغال پایدار برای جوامع محلی و بهره‌برداران مراتع نیز نقش مهمی دارد و می‌تواند جایگزینی مناسب برای فعالیت‌های مخرب در عرصه‌های منابع طبیعی باشد.

اجرای ده‌ها طرح مطالعاتی و مشارکتی

وی همچنین از اجرای ۴۸ طرح مطالعاتی کشت گیاهان دارویی در مراتع استان خبر داد و گفت: این طرح‌ها با هدف شناسایی، توسعه، و مدیریت پایدار بهره‌برداری از گیاهان دارویی در وسعتی بالغ بر ۶۵ هزار هکتار اجرا شد.

خداپناه افزود: افزون بر این، هزار و ۵۸۲ هکتار از طرح‌های کشت گیاهان دارویی نیز به صورت مشارکتی با حضور بهره‌برداران و در قالب طرح‌های مدیریت منابع طبیعی در مراتع استان انجام شده است.

ظرفیت‌های توسعه و چالش‌های پیش رو

کارشناسان منابع طبیعی معتقدند توسعه کشت گیاهان دارویی نه‌تنها به احیای پوشش گیاهی و کاهش فرسایش خاک کمک می‌کند، بلکه نقش مؤثری در معیشت ساکنان روستاها و مناطق کوهستانی دارد. با این حال، تغییر اقلیم، کمبود آب، چرای بی‌رویه دام، و برداشت‌های غیراصولی همچنان از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی این بخش است.

خداپناه در پایان تاکید کرد: برای حفظ پایداری این منابع ارزشمند باید کشت و بهره‌برداری از گیاهان دارویی بر پایه اصول علمی، همراه با مشارکت جوامع محلی و نظارت مستمر انجام شود.

خراسان شمالی به لحاظ گستردگی و تنوع پوشش گیاهی رتبه دوم استان های کشور را دارد و به واسطه تنوع اقلیم، تنوع گیاهی در این منطقه بسیار است.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=71125

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.