دکتر “مسعود شریفی” روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار تاج خبر با بیان اینکه از چهار مورد قطعی مبتلا به سرخک در استان سه مورد ایرانی هستند افزود: یک نفر از این افراد در گروه سنی میانسال و سه مورد دیگر کودک می باشند.
وی اظهار کرد: یکی از کودکان مبتلا به سرخک در گروه سنی زیر یکسال است که زمان موعد واکسن آن نشده بود که از افراد مبتلا به آن تسری یافته است.
وی ادامه داد: ۲ کودک دیگر والدین آنها نسبت به ترزیق واکسن سرخک اقدام نکرده بودند، ضمن اینکه یکی از این کودکان مبتلا به رغم پیگیری مکرر واحد بهداشتی استان برای واکسن ،والدین او مخالفت کردند و نسبت به واکسن اقدام ننمودند و اکنون فرزند آنها مبتلا شده است.
شریفی تصریح کرد: از ابتدای سالجاری ۲۰۰ مورد آزمایش افراد با علائم سرخک که به واحدهای درمانی و بهداشتی استان مراجعه کرده بودند انجام و نمونه خون آنها اخذ و به آزمایشگاه مرجع در تهران ارسال شد که بر اساس آزمایشگاههای انجام شده، ابتلای چهار مورد یاد شده در استان قطعی است.
وی ادامه داد: پیش از این مبتلایان به سرخک که در استان مشاهده میشد بیشتر مربوط به اتباع غیر ایرانی بود، اما اکنون در بیشتر افرادی ایرانی وجود دارد که طبق بررسی صورت گرفته مبتلایان کسانی هستند که نسبت به واکسن در موعد مشخص اقدام نکردند؛ جای سوال است که واکسیناسیون در کشور با هزینه های زیادی انجام میشود اما والدین اقدام نمیکنند.
شریفی گفت: مردم به مطالب کذبی که در خصوص واکسیناسیون بعضاً در شبکه های اجتماعی منتشر میشود توجه نکنند زیرا هیچ کدام ریشه و استناد علمی درستی ندارند.
واکسیناسیون سرخک از سال ۱۳۸۳ به صورت جدی در ایران آغاز شد و همین امر باعث شد که این بیماری در کشور ایران ریشهکن و حذف شود اما در روزهای اخیر اخباری از شیوع سرخک درافغانستان موجی از نگرانی را در کشور ایجاده کرده است.
سرخک یک بیماری مسری است که توسط ویروسی ایجاد و در بینی و گلوی کودک یا بزرگسال مبتلا تکثیر می شود؛ علائم سرخک حدود ۱۰ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می شود و علائم و نشانه های آن تب،سرفه خشک، آبریزش بینی و گلو درد است.
به منظور پیشگیری از بیماریهای واگیر سرخک و سرخجه همه ساله به صورت مستمر واکسیناسیون کودکان ۱۲ و ۱۸ ماهه صورت می گیرد
بیماری سرخک در واقع ویروس منتقل شونده تنفسی است و شدت مسری بودن آن بسیار بالاست و واکسن تنها راه جلوگیری از سرخک است.