به گزارش خبرنگار تاج خبر، برخی از مردم با توجه به خاصیت خنککنندگی، ضدعطش و صفرابُربودن خاکشیر، استفاده از آن را در فصل تابستان در برنامههای غذایی خود میگنجانند و به صورت شربت میل میکنند.
به عقیده کارشناسان، خاکشیر دارای خاصیت ضدمیکروبی است و استفاده از آن در هنگام تب موجب کاهش دمای بدن میشود.
خاکشیر یا خاکشی در بیشتر نقاط ایران رویش دارد و دارای اسید چرب و از نظر طب قدیم ایران، دارای طبع گرم است.
کشت خاکشیر در ۴۲ هکتار اراضی کشاورزی شاهرود
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود با اشاره به کشت خاکشیر در ۴۲ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان گفت: کمآب بر بودن گیاه دارویی خاکشیر و نیز تناوب مناسب با محصولات کشاورزی، طی چند سال گذشته موجب شد که کشاورزان شاهرود به کشت و تولید این گیاه دارویی اقدام کنند.
حمید آقابیکی با اشاره به کشت این گیاه دارویی در شاهرود به ویژه در مناطق بیارجمند و خارتوران، ابراز کرد: با توجه به میانگین عملکرد ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار، پیشبینی میشود امسال ۲۱ تن از این محصول برداشت شود.
وی با اشاره به اینکه کشت خاکشیر از اوایل آبان هر سال در این شهرستان آغاز میشود، افزود: برداشت این محصول نیز از اواخر فروردین در نقاط مختلف شاهرود آغاز شد.
خواص دارویی متعدد خاکشیر
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود افزود: به نظر کارشناسان گیاه دارویی خاکشیر دارای خواص التیام دهندگی زخم و جراحات، تببُری، رفع التهابات کلیه، رفع التهابهای سرخک و مخملک، رفع گرفتگی صدا، کهیر و التهابات پوستی است.
به گفته وی، استفاده از این گیاه باعث رفع تشنگی و بهبود گرمازدگی و سبب کاهش دمای بدن میشود.
آقابیکی ادامه داد: زعفران، سنجد، خاکشیر، فلفل ادویهای، کنجد، زیرهسبز، گل محمدی و نعنای فلفلی، عمدهترین گیاهان دارویی است که در این شهرستان کشت میشود.
خاکشیر را با گیاهان شبیهاش اشتباه نگیرید
کارشناسان توصیه میکنند که دانههای خاکشیر باید در ظروف سربسته، دور از نور، حرارت و رطوبت نگهداری شوند. گاهی دانههای گیاهان خانواده خاکشیر که مشابه با آن وجود دارد به اشتباه توسط مردم مورد استفاده قرار میگیرند، پس ضرورت دارد به رنگ، اندازه و شکل دانهها دقت شود.
به گزارش تاج خبر، شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان دارای ۳۰ هزار هکتار زمینهای کشاورزی است که از این میزان ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آن باغ میباشد.
۱۹۸ هزار هکتار از وسعت زمینهای استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی فعال هستند.