به گزارش سرویس سیاسی تاج خبر، محمدعلی حسننیا، کارشناس مسائل منطقه به ارزیابی تجدید جنایات جنگی صهیونیستها در نوار غزه، چادرهای آوارگان فلسطینی و کرانه باختری پرداخت و گفت: نتانیاهو دو موضوع را از آغاز دوباره جنایتها و نقض آتشبس دنبال میکند؛ یک موضوع، داخلی و دیگری خارجی است. در خصوص موضوع داخلی، نتانیاهو تحت فشار مجموعهای از موارد در داخل خود اسرائیل است. کمپینی علیه نتانیاهو ایجاد شده است که چرا نتانیاهو مذاکره نمیکند و با توافق اسرا را برنمیگرداند. این کمپین نخستوزیر رژیم صهیونیستی را بسیار تحت فشار قرار داده و اعتراضهای زیاد خیابانی هم شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه مسئله داخلی دیگر دادگاه رسیدگی به مفاسد نتانیاهو است، افزود: در این راستا چندین جلسه دادگاه برای بررسی اتهامات نتانیاهو برگزار شده است. مسئله داخلی بعدی وضعیت بخشی از جریان تندرو در اسرائیل با حضور افرادی همچون اسموتریچ و ایتامار بن گویر است که بسیار نتانیاهو را تحت فشار قرار میدهند که باید جنگ را در غزه آغاز کند و دوباره در کرانه باختری شهرکسازی انجام دهد و آنجا را تصرف کند و حتی علیه کشورهایی مثل سوریه و لبنان حمله نظامی انجام دهد.
فشارهای داخلی رژیم صهیونیستی بر نتانیاهو
حسننیا اظهار کرد: به همین دلیل خیلی از این تصمیمات اخیر نتانیاهو نبه دلیل این فشارهاست و مخصوصا پشت قضیه جنایات، بمباران و حملهها در کرانه باختری، جنین و طولکرم و سایر موارد این فشارها وجود دارد.
این کارشناس مسائل منطقه با تأکید بر اینکه فشارهای داخلی موجب این تنشها شده است، تصریح کرد: موضوع دیگر داخلی این است که نتانیاهو از ادامه جنگ و بازگذاشتن پرونده جنگ تا زمان انتخابات کنست اسرائیل استقبال میکند. هر زمانی که نتانیاهو از نخست وزیری کنار برود یا دوران جنگ تمام شود، باید به دادگاه برود و احتمالا به مانند اولمرت یک حبس طولانی هم خواهد گرفت.
وی عنوان کرد: موضوع خارجی نیز مربوط به نقض آتشبس است که رژیم صهیونیستی نمیخواهد غزه را رها کند و میخواهد تا آخرین لحظه در غزه حضور داشته باشد. حتی یکی از طرحها درباره غزه، شبیه کرانه باختری است تا غزه را به صورت کانتن اداره کنند و هر قسمت را به گروههایی در غزه بدهند که آنها مخالف حماس یا تشکیلات خودگردان هستند و به صورت قومی ـ قبیلهای یا محلی اداره شود. به همین دلیل نتانیاهو جنگ را ادامه داده است.
نتانیاهو به دنبال نظم جدید در منطقه
این کارشناس مسائل منطقه گفت: از طرف دیگر، هدف بسیار بزرگتری در ذهن نتانیاهو است که یک بار نیز آن را اعلام کرد و آن هم شکلگیری یک نظم جدید در منطقه است. قطعا هر نظمی بعد از جنگی اتفاق خواهد افتاد. نتانیاهو به همین دلیل با روی کار آمدن ترامپ میخواهد این جنگ را ادامه بدهد تا به همان هدف اصلی خود، خارج کردن ایران و کل محور مقاومت از منطقه، دست پیدا کند و حتی اگر بتواند هدف نهاییاش، نابودی تأسیسات هستهای و موشکی ایران توسط آمریکا، را عملی کند.
حسننیا در پاسخ به این سؤال که حمایت ترامپ از جنایات اسرائیل چه میزان در راستای اجرا کردن بیسر و صدای طرح کوچ اجباری فلسطینیان است؟ ادامه داد: ترامپ اعلام کرد غزه باید یک جزیره رؤیایی شود. غزه بسیار زیبا است و حتی در دیداری که رئیسجمهور آمریکا با نتانیاهو داشت در بخشی از سخنان خود به این اشاره کرد که غزه سرزمینی برای ساخت و ساز است و غزه را میخواهیم به منطقه آزاد تبدیل کنیم و یا اینکه غزه نباید از دست آمریکا خارج شود. از ابتدا مشخص بود که این یک نگاه خام و بیشتر شبیه یک رؤیاست تا یک هدف واقعی.
کوچاندن مردم غزه سخت است
وی اظهار کرد: کوچ اجباری مردم غزه سخت است به دلیل اینکه مصر مرزها را باز نمیکند که اگر مصر مرزها را باز میکرد شاید تعدادی از اهالی غزه فرار میکردند اما مصر تجربه سالیان قبل فلسطین را از ۱۹۴۸ تا دوران معاصر دارد که خیلی از فلسطینیها به اردن، لبنان، سوریه و تونس رفتند و حتی بسیاری از آنها در سال ۱۹۴۸ به مصر نقل مکان کردند. بنابراین آقای سیسی میداند که اگر کوچکترین غفلتی در خصوص این موضوع انجام دهد باید حتما بخشی از صحرای سینا را تحویل فلسطینیها بدهد و دیگر رژیم صهیونیستی نیز نمیگذارد آنها به غزه بازگردند و کاملا غزه را اشغال خواهد کرد و همه مردم را به سمت صحرای سینا کوچ خواهد داد و سپس پروژههای مدنظر آمریکاییها از جمله معامله قرن و سکونت کامل فلسطینیها در صحرای سینا اجرایی خواهد شد و لذا مصر این اجازه را نخواهد داد.
حسننیا تأکید کرد: از سوی دیگر خود مردم فلسطین این تجربه را دارند که براساس شواهد تاریخی اگر از غزه خارج شوند و به راحتی کوچ کنند، دیگر نمیتوانند به این منطقه بازگردند. حتی در شمال غزه در بدترین دوران بمباران غزه، قریب به ۴۵۰ هزار نفر در آنجا زندگی میکردند و تا آخر هم از آنجا خارج نشدند. لذا به همین دلیل بعید است این طرح به ثمر برسد و جلو برود چراکه واقعبینانه نیست.
اهداف واقعی سفر نتانیاهو به آمریکا
وی به ارزیابی سفر نتانیاهو به آمریکا پرداخت و گفت: پس از روی کار آمدن ترامپ، این دومین سفر نتانیاهو به آمریکاست. طی این سفر و براساس آنچه اعلام شد نتانیاهو میخواست در جریان آخرین روند نامهنگاریها بین ایران و آمریکا قرار بگیرد تا ببیند این نامهنگاریها به کجا کشیده است و سنگ اندازیهایی نیز در این مسیر انجام داد چراکه نمیخواهد این اتفاق بیفتد و دومین موضوع کسب حمایت تام و تمام ترامپ از رژیم صهیونیستی است.
حسننیا تصریح کرد: ترامپ در دولت جدید خود به یکباره تمام کمکهای خارجی را قطع کرد و تعرفهها را بالا برد اما در خصوص اسرائیل با وجود بالا بردن تعرفهها همچنان کمکها را ادامه خواهد داد.