• امروز : پنجشنبه, ۲۸ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 17 April - 2025
0

مراقب کلاهک‌های مرگ باشید!

  • کد خبر : 69518
  • 20 فروردین 1404 - 10:17
مراقب کلاهک‌های مرگ باشید!
ساری - تاج خبر - مسمومیت با قارچ های سمی در کنار بیماری‌های شدید گوارشی مانند تهوع، استفراغ، اسهال در بین مصرف کنندگان این روزها به عنوان چالشی در استفاده از این ماده غیر غذایی در مازندران تبدیل شده و استقبال مردم از آن براساس اورژانس موجب مرگ ۲ نفر و بستری ۲۶ نفر دیگر در ماه های گذشته در این خطه از شمال کشور شده است.
به گزارش تاج خبر از مازندران، طی ماه های اخیر خبر فوت خانواده‌ای در آکند ساری داغ شد، شهروندانی که با مصرف قارچ سمی روانه بیمارستان شده بودند و اقدامات درمانی کارساز نشد و ۲ دختر خانواده فوت می کنند.

پای مرگ چتر دار در میان است و بازهم قارچ سمی جان گرفت. اما باوجود چنین مواردی بازهم هشدارها در مورد مصرف قارچ جدی گرفته نمی‌شود.

به طور معمول در فصل بهار و پاییز باتوجه به بارش‌ها شرایط برای رشد قارچ‌ها در سطح جنگل‌ها فراهم است و عده‌ای افراد بدون توجه به اینکه این قارچ‌ها می‌توانند چه عوارض جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشند با مصرف آن برای همیشه به زندگی خود پایان می‌دهند.

برخی افراد باوجود توصیه‌ها از روی مزه اعتقاد دارند این قارچ‌ها خوراکی است اما تشخیص سمی یا غیرسمی بودن این قارچ‌ها آن هم تنها از روی مزه توجیهی ندارد و عوارض خطرناکی به همراه خواهد داشت.

مراقب کلاهک‌های مرگ باشید!

در این ارتباط یک کارشناس غذا و دارو با اشاره به رشد قارچ‌های خودرو در فصل بهار و شیوع مسمومیت گفت: مصرف این نوع قارچ‌ها می‌تواند منجر به مسمومیت‌های شدید گوارشی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و در مواردی حتی به مرگ منجر شود.

امیرطاهر قربانی افزود: ظاهر فریبنده قارچ‌های خودرو در فصل بهار نباید باعث اطمینان خاطر شود، زیرا برخی از آنها به‌شدت سمی است و می‌تواند سلامت افراد را به‌طور جدی تهدید کند و تشخیص قارچ‌های سمی از انواع خوراکی از طریق ویژگی‌های ظاهری امکان‌پذیر نیست و فقط کارشناسان مجرب در این حوزه می‌توانند این تمایز را تشخیص دهند.

وی تصریح کرد:علائم مسمومیت معمولا بین پنج تا ۱۲ ساعت پس از مصرف ظاهر می‌شود و در صورت تاخیر در بروز علائم، خطر سمی بودن بیشتر است.

مراقب کلاهک‌های مرگ باشید!

به گفته این کارشناس غذا و دارو، برای پیشگیری از مسمومیت، باید از مصرف قارچ‌های خودرو به ویژه آنهایی که در کنار تنه درختان خشک شده می‌روید، خودداری کرد و فقط قارچ‌هایی که در مراکز مجاز عرضه می‌شود، مصرف شود.

قربانی گفت: روش‌های سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره یا مشاهده حشرات اطراف قارچ، معیارهایی برای تشخیص سمی بودن قارچ‌ها نیستند.

وی با بیان اینکه تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان‌ها در اثر مسمومیت با قارچ سمی نشان دهنده درصد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور است، افزود: سموم برخی قارچ‌های سمی در برابر گرما مقاوم هستند و فرآیندهای پخت نمی‌تواند آنها را بی‌اثر کند بنابراین از مصرف این نوع قارچ‌ها به طور جدی خودداری شود.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=69518

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.