وی ادامه داد: بر پایه آمار نظرسنجیهای انجامشده از گردشگران، ۷۱ درصد از خدمات پایگاه نمره “عالی”، ۲۲ درصد “خوب”، سه درصد “متوسط” و فقط ۲ درصد “ضعیف” را ثبت کردهاند که نشان از موفقیت چشمگیر این پایگاه در میزبانی از مهمانان نوروزی دارد.
سرپرست پایگاه جهانی هگمتانه همدان گفت: هگمتانه نوروز امسال تجربهای متفاوت و خاطرهانگیز برای گردشگران رقم زد و میزبانی شایسته در این ایام سبب شد تا میزان رضایتمندی گردشگران به شکل چشمگیری افزایش یابد.
سلطانی ادامه داد: با برنامهریزیهای هدفمند، فضاسازیهای متنوع، حضور ۱۴ راهنمای ثابت و ۱۰ راهنمای تخصصی تور در اتاق تفسیر و همچنین تقویت بخش صنایعدستی، پایگاه موفق شد بستری حرفهای برای گردشگری فرهنگی و تاریخی فراهم کند.
وی تاکید کرد: هگمتانه با ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی منحصربهفرد خود، همچنان یکی از قطبهای مهم گردشگری در کشور است.
محوطه تاریخی و باستانی هگمتانه همدان سال گذشته در اجلاس سالیانه یونسکو در دهلی هند در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت و این استان صاحب سومین اثر جهانی یونسکو شد.
استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و ۹۰۰ اثر تاریخی و گردشگری است.
این استان به واسطه وجود شمار زیادی از آثار تاریخی، تفریحی و گردشگری به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین معرفی شده است.
غار علیصدر، آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی، آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی، آرامگاه استرومردخای و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی، گردشگری و باستانی این استان است که همه ساله مورد بازدید گردشگران قرار میگیرد.
آبشار و سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، سراب گیان و گاماسیاب، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران است.