وی ادامه داد: تاکنون ۱۴۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان به سامانههای نوین آبیاری مجهز شده است که میزان صرفهجویی حاصل از آن ۷۸.۸ میلیون متر مکعب آب برآورد میشود.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: افزایش بهرهوری در مصرف آب و توزیع عادلانه آن در شرایط بحرانی و کم بارشی از نتایج اجرای این پروژهها بهشمار میرود.
عشاقی افزود: افزایش سامانههای نوین آبیاری اثر قابل ملاحظهای در افزایش تولید، ارتقای کیفی محصول و در نهایت بهبود درآمد کشاورزان دارد.
مجموع اراضی زراعی قابل کشت استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که در سالهای معمول از حیث بارش حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص مییابد.
تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود ۴.۶ میلیون تن و مجموع اراضی باغی استان نیز حدود ۸۵ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای در شرایط عادی حدود ۸۸۶ هزار تن برآورد میشود.
اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کمسابقهای را در نیم قرن اخیر سپری میکند؛ افزایش جمعیت و تغییر الگوی مصرف، طرح های انتقال آب، افزایش صنایع و برداشت های بالادست شرایطی را ایجاد کرده است که آب رودخانه زایندهرود در ۲ دهه اخیر از سد «چم آسمان» در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب گاوخونی به دفعات خشکانده شده و همین امر توقف متناوب کشت و کار در مناطق مختلف استان را در پی داشته است.
شرایط کم بارشی، خشکسالی، انتقال آب از حوضه آبریز زایندهرود به سایر حوضهها و استانها سالهاست شرایط نامناسبی را برای اصفهان پدید آورده و این موارد در ماههای اخیر نیز بیشتر شده است.
بنا بر اعلام سازمان هواشناسی استان اصفهان، با توجه به کاهش بارش کمتر از نرمال در منابع آبی و ذخایر نامناسب و پیش بینی بارشهای کمتر از نرمال در فصل بهار در اصفهان، شرایط وقوع تنش شدید آبی در منابع آبی این استان بویژه در ماههای گرم سال وجود دارد.