به گزارش تاج خبر، والیبال این رشتهی جذاب و محبوب مردم ایران در حالی که به عنوان موفقترین ورزش گروهی کشورمان محسوب میشود، پس از تغییرات پیاپی بالاخره در مجمع انتخاباتی ۲۶ دیماه ۱۴۰۲ سید میلاد تقوی را مقتدرانه به عنوان رئیس چهارساله خود انتخاب کرد تا پس از مدتها یک رئیس جوان در مسند ریاست فدراسیون والیبال قرار گیرد.
والیبال ایران در سال ۱۴۰۳ سال پرکار و ترافیکی پشت سر گذاشت که کسب ۱۸ مدال شامل ۷ طلا، ۵ نقره و ۶ برنز در رویدادهای جهانی و بینالمللی عملکرد درخشانی برای فدراسیون این رشته ورزشی در نخستین سال ریاست تقوی رقم زد.
در سالی که گذشت والیبالیها در ۲۳ رویداد شامل والیبال سالنی، ساحلی و برفی شرکت و ۲۸ تیم از کشورمان با ۳۰۳ تیم از دیگر نقاط جهان در قالب مسابقات منطقهای آسیای مرکزی، قاره کهن و جهانی رقابت کردند.
ماحصل تلاش ملیپوشان و نمایندگان والیبال ایران هفت قهرمانی و مدال طلا به ترتیب در رقابتهای تور آسیایی نووالی، ساحلی قهرمانی زیر ۱۹ سال آسیا، جوانان پسر آسیا، تور آسیایی تیانجین، باشگاههای مردان آسیا، ساحلی بزرگسالان آسیای مرکزی و تور جهانی برفی ارزروم است.
همچنین پنج مدال نقره و مقام نایب قهرمانی در مسابقات تور بینالمللی برفی چین، تور آزاد ساحلی آسیایی سامیلا، نوجوانان زیر ۱۸ سال پسر آسیا، باشگاههای مردان آسیا و زیر ۱۸ سال آسیای مرکزی به دست آمد.
مقام سومی ساحلی جوانان جهان، تور آسیایی سامیلا، لیگ ملتهای زنان آسیای مرکزی، باشگاههای مردان آسیا، باشگاههای مردان جهان و تور برفی ترکیه از دیگر افتخارات والیبال ایران در سال جاری است. در مجموع ملیپوشان والیبال ایران در سال ۱۴۰۳ در ۱۷۶ دیدار به میدان رفتند و موفق به کسب ۱۸ مدال شدند که آمار کمتر از ۱۰ بازی و یک مدال را نشان می دهد.
فدراسیون والیبال در سال ۱۴۰۳ با برنامهریزی و مدیریت برگزاری دو هزار و ۶۱۴ مسابقه در دو گروه مردان و زنان و در رشتههای مختلف والیبال شامل سالنی، ساحلی و برفی رکورد جدیدی در برگزاری مسابقات داخلی ثبت کرد.
این داده آماری در سال ۱۴۰۲ به دو هزار و ۱۷۰ مسابقه رسید که امسال با رشد ۲۰ درصدی به دو هزار و ۶۱۴ مسابقه رسید و دیدارهای مرحله نیمهنهایی و نهایی لیگ برتر مردان که فروردین سال آینده برگزار میشود، در این داده آماری لحاظ نشده است.
از نظر جنسیتی از دو هزار و ۶۱۴ مسابقه، ۵۹۱ دیدار برای مسابقات زنان بوده و دو هزار ۲۳ جدال در گروه مردان انجام شده است.
این داده آماری درباره والیبال سالنی عدد یک هزار و ۹۴۰ مسابقه را نشان میدهد، ساحلی ۶۰۶ مسابقه را به خود اختصاص داده و برفی نیز با برگزاری چهار تورنمنت و ۶۸ مسابقه، سالی خوبی پشت سر گذاشته است.
در مجموع در سال جاری ۳۱ رویداد والیبال سالنی، ساحلی و برفی در ایران برنامهریزی و برگزار شده که جدول کامل آن به قرار زیر است:
کمیته داوران فدراسیون والیبال در سال ۱۴۰۳ علاوه بر مدیریت داوری بازیها در ۳۱ رویدادها داخلی و دو هزار و ۶۱۴ مسابقه، ۱۴ داور کشورمان را برای قضاوت در رویدادهای مختلف جهان معرفی کرد.
راحلهاکبرزاده، میثم پارسه، مجتبی بیداریان، نسرین حقشناس، ماندانا مطیعی، امیرحسین صادقی (دو اعزام)، حسن بازدرهوا، اکبر مسیبی، زهرا شیری، امید فولادیوندا، سجاد خانبابازاده، کیوان عابدزاده، نرگس افشین و مرتضی حسن علائی داوران معرفی شده به مسابقات مختلف بودند که به همراه تیمهای ملی سالنی و ساحلی اعزام شدند.
همچنین ابراهیم فیروزی و علیرضا قریب در قهرمانی باشگاههای آسیا که به میزبانی یزد برگزار شد از سوی ایران قضاوت کردند و حامد آقابراری نیز جایگزین داور افغانستان در این مسابقات بود.
فعالیتهای آموزشی از دیگر محورهای فعالیت کمیته داوران در سال جاری است که در مجموع بیش از ۵۰ دوره داوری درجههای سه، دو و یک، سمینار بازآموزی و منشی الکترونیک و … در نقاط مختلف کشور برگزار شده است.
کمیته آموزش، پژوهش و استعدادیابی فدراسیون والیبال نیز در سال ۱۴۰۳ سال پرکاری داشت که برگزاری هفت دوره مربیگری بین المللی و سولیداریتی از جمله عملکرد این کمیته است که به میزبانی زنجان، همدان (دو دوره)، چالوس (دو دوره)، ارومیه و کرمانشاه برگزار شد.
همچنین کمیته آموزش در برگزاری دورههای مربیگری داخلی آمار خوبی داشت؛ به گونهای که در مجموع سال جاری ۸۳ دوره مربیگری برای مردان و زنان ایران برگزار شده است.
بر اساس این گزارش، ۳۹۲ نفر در ۳۵ دوره ویژه مردان شرکت کردند و ۳۸۰ نفر موفق به کسب مدرک شدند که در مجموع این موارد، ۲۳ دوره مربیگری درجه سه، ۸ دوره مربیگری درجه دو و چهار دوره مربیگری درجه یک برگزار شد.
این داده آماری برای گروه زنان شامل ۴۸ دوره است که نسبت به مردان بیشتر است و شامل ۳۰ دوره مربیگری درجه سه، ۱۰ دوره دوره مربیگری درجه دو و ۸ دوره مربیگری درجه سه است. در مجموع ۴۸۵ مربی در این دورهها شرکت کردند که ۴۳۱ نفر موفق به کسب مدرک شدند.
برگزاری مجامع انتخاباتی هیاتها و سروسامان دادن به این موضوع یکی از اولویتها و سیاستهای اصلی فدراسیون والیبال در سال ۱۴۰۳ به بعد محسوب میشود که بر این اساس سید میلاد تقوی طی نامهای به هیاتهای استانی خواستار برگزاری تمامی مجامع تا پایان سال طبق برنامه سالیانه شد.
همچنین توجه به هیاتهای والیبال و پویایی و فعالیت با برنامه آنها یکی از مهمترین ارکان برنامههای جدید فدراسیون والیبال است که رئیس فدراسیون به صورت منظم با سفرهای استانی اقدام به برگزاری مجامع عمومی و انتخابی هیاتهای والیبال میکند تا رونق این رشته ورزشی به خاطر عدم رسیدگی مدیریتی دچار نقصان نگردد.
در مجموع در سال ۱۴۰۳ مجمع انتخاباتی و عمومی سالیانه ۲۲ هیات برگزار شد که آمار بسیار خوبی برای یک سال است تا هیئتها از بلاتکلیفی در بیایند و برنامههای رشد و توسعه والیبال را در استان خود دنبال کنند.
تیمهای ملی والیبال ساحلی ایران در سال ۱۴۰۳ با کسب هشت مدال بارها روی سکو رفتند که در چهار مورد منجر به نواختن سرود جمهوری اسلامی ایران شد.
اعزام به مسابقات برون مرزی شامل تور آسیایی فیلیپین (مقام اول)، تور آسیایی سامیلا تایلند (مقام دوم)، قهرمانی زیر ۱۹ سال آسیا، انتخابی المپیک (مقام سوم)، تور آسیایی تیانجین (مقام اول)، مقام سومی قهرمانی زیر ۱۹ سال جهان، مقام سوم قهرمانی آسیا در فیلیپین و قهرمانی آسیای مرکزی در سریلانکا از جمله محورهای مهم عملکرد ساحلی ایران در سال جاری است.
برگزاری اردوهای آمادهسازی تیمهای ملی بزرگسالان و زیر ۱۹ سال برای اعزام به مسبقات آسیایی و جهانی (۱۰ اردو)، برگزاری تورهای ملی در شهرهای بندر ترکمن، آق قلا، بناب، مراغه، جزیره قشم و چالوس (۳۰۰ مسابقه)، برگزاری مسابقات جام جزایر سه گانه در ابوموسی (۶ مسابقه)، برگزاری تور ملی بانوان در جزیره قشم (۳۰ مسابقه) و برگزاری مسابقات قهرمانی ردههای سنی نوجوانان و جوانان در شاهرود ۱۲۰ مسابقه از دیگر فعالیتهای کمیته ساحلی فدراسیون در سال ۱۴۰۳ بود.
والیبال ایران در سال ۱۴۰۳ با بهرهگیری از تلکنولوژی تیم وی ای اس را قوی و به روز کرد؛ از ویدئو چک در تمامی مسابقات شهر تهران استفاده کرد و در صورت درخواست باشگاهها به شرط پذیرش هزینه، نیز از تهران راهی مسابقات شهرستانها شد.
همچنین در سال ۱۴۰۳ تمامی مسابقات برگزار شده والیبال در لیگ برتر مردان و زنان، لیگ برتر ساحلی و مراحل حساس سایر مسابقات از سایت فدراسیون والیبال و پلتفرم آنتن به صورت زنده پخش شد.
نتایج تمامی دیدارهای برگزار شده به صورت زنده در سایت فدراسیون نمایش داده شد.
با توجه به مباحث مطرح شده فوق و در جمع بندی، عملکرد فدراسیون والیبال در سال ۱۴۰۳ در ۴۵ محور زیر خلاصه می شود.
۱- حضور تیمهای ملی والیبال ایران در ۲۳ رویداد آسیایی و جهانی در ۲۲ کشور جهان
۲- رقابت تیمهای ملی والیبال ایران با ۳۳۱ تیم در رقابتهای مختلف آسیایی و جهانی
۳- اعزام ۲۲۰ بازیکن و ۱۶۵ نفر به عنوان اعضای کادر فنی به مسابقات مختلف
۴- انجام ۱۷۶ مسابقه والیبال از سوی نمایندگان ایران در رویدادهای مختلف
۵- کسب ۱۸ مدال شامل ۷ طلا، پنج نقره و ۶ برنز در رویدادهای مهم جهان از سوی تیمهای مختلف والیبال مردان و زنان ایران در آسیا و جهان
۶- میزبانی مسابقات والیبال قهرمانی باشگاه های مردان آسیا ۲۰۲۴ در شهر یزد با حضور هشت تیم
۷- برگزاری نخستین دوره مسابقات والیبال پیشکسوتان ایران
۸- توجه ویژه به مناطق مرزی و برگزاری مجمع سالیانه در شهر بانه
۹- برگزاری مجمع انتخاباتی و عمومی سالانه ۲۲ استان و تعیین تکلیف سرپرستان این هیئتها
۱۰- برگزاری لیگ آکادمیهای کشور در دو رده سنی زیر ۱۸ و ۲۰ سال دختر و پسر
۱۱- برگزاری مسابقات والیبال استعدادهای برتر زیر ۱۴ سال دختر و پسر کشور
۱۲- میزبانی مسابقات والیبال قهرمانی نظامیان جهان سیزم در تهران و فدراسیون والیبال
۱۳- افتتاح خانه والیبال تبریز در سفر وزیر ورزش و جوانان به تبریز
۱۴- سفر تقوی به چند کشور از جمله بحرین، فیلیپین، قطر، اندونزی، عمان و … رایزنی برای والیبال ایران
۱۵- حضور در مجمع انتخاباتی کنفدراسیون والیبال آسیا در تایلند
۱۶- تفاهنمامه همکاری با فدراسیون کشورهای عراق، عمان و …
۱۷- توجه ویژه به خانواده والیبال از جمله پیشکسوتان و دیدار با مسعود صالحیه، یدالله کارگرپیشه، مسعود اسکویی و خانواده زندهیاد محمدرضا یزدانیخرم
۱۸- برگزاری پنج دوره تور ملی والیبال ساحلی در شهرهای چالوس، مراغه، بناب، آق قلا و بندر ترکمن
۱۹- برگزاری ۹ هفته مرحله مقدماتی لیگ برتر والیبال ساحلی
۲۰- دیپلماسی ورزشی و کسب ۱۸ کرسی والیبال در منطقه آسیای مرکزی برای ایران و هشت کرسی در کنفدراسیون والیبال آسیا
۲۱- تعامل با سفرای کشورهای مختلف از جمله کوبا، کره جنوبی، صربستان، فیلیپین و لهستان برای توسعه همکاری های دو و چند جانبه
۲۲- تفاهنمامه همکاری فدراسیون با تربیت بدنی فراجا
۲۳- برگزاری لیگ برتر مردان و زنان، دسته یک زنان و مردان، لیگ دسته دو مردان و زنان ایران و لیگ برتر و دسته یک ردههای سنی مختلف،
۲۴- عقد قرارداد با یکی از مربیان طراز اول جهان (روبرتو پیاتزا) برای هدایت تیم ملی مردان در سال ۲۰۲۵
۲۵- عقد قرارداد با لی دو هی از کرهجنوبی با همکاری فدراسیون جهانی برای هدایت تیم ملی زنان و نظارت بر والیبال ردههای سنی زنان ایران
۲۶- تعامل و افزایش ارتباطات با ارکانهای مختلف کشور برای توسعه همکاری ها مانند کلینیک تخصصی فیزیوتراپی، زرین معدن آسیا، فرماندههای تربیت بدنی نیروهای مسلح و باشگاههای نظامی شاغل در ورزش کشور
۲۷- تلاش برای جذب حامیان مالی برای فدراسیون والیبال برای چهار سال آینده
۲۸- اعزام ۱۴ داور به مسابقات آسیایی و جهانی و افزایش داوران بینالمللی ایران
۲۹- برگزاری ۳۰۲۴ دوره آموزشی داوری درجه سه، دو و یک، منشی الکترونیک ویژه مردان و زنان در مناطق و شهرهای مختلف کشور
۳۰ برگزاری دورههای متعدد مربیگری درجه یک، دو و سه بین الملل
۳۱- کمک و همکاری برای حضور شایسته دو باشگاه شهداب و فولاد سیرجان در قهرمانی باشگاههای جهان در کشور برزیل
۳۲- برنامهریزی برای حضور شایسته تیمهای ملی والیبال مردان و زنان ایران در ۳۰ رویداد سال ۲۰۲۵ از جمله لیگ ملتها و قهرمانی مردان جهان
۳۳- مذاکره و تعامل با حامیان مالی قدرتمند برای حمایت از والیبال ایران تا المپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس
۳۴- برنامهریزی برای برگزاری مسابقات مختلف به میزبانی ایران برای خنثی کردن توطئه دشمنان مبنی بر القای ناامنی در کشور
۳۵- تلاش برای استفاده از البسه و لوازم ورزشی تولید کنندگان ایرانی در والیبال
۳۶- افزایش تعامل با سفارتخانههای میزبان سال ۲۰۲۵ برای تسریع در زمان صدور ویزا و روادید مورد نیاز بازیکنان و اعضای کادر فنی
۳۷- افزایش همکاری با وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برای برنامههای فدراسیون
۳۸- استعدادیابی در سراسر کشور و تشکیل تیمهای ملی زیر ۱۶ سال دختر و پسر برای مسابقات آسیای مرکزی و قاره کهن در سال ۲۰۲۵
۳۹- برنامهریزی برای برگزاری اردوهای تیمهای ملی با توجه به فشردگی مسابقات سال ۲۰۲۵
۴۰- حضور تقوی در کنگره جهانی والیبال در پرتغال
۴۱- راهاندازی طرح فرهنگی اجتماعی هما برای تیمهای ملی رده سنی پایه
۴۲- برگزاری نخستین دوره تور ملی والیبال ساحلی بانوان در قشم
۴۳- برگزاری نخستین دوره تور ملی والیبال برفی زنان در دیزین
۴۴- برگزاری نخستین دوره تور والیبال ساحلی جزایر سه گانه ایران در خلیج فارس
۴۵- اجرای طرح «والیبال برای همه» در کشور با همکاری نهادهای مرتبط