به گزارش تاج خبر از اراک، سرهنگ روحاله آشوری افزود: ۱۰ درصد از فوت شدگان این حوادث از یک سال تا ۱۸ سال، ۵۵ درصد از ۱۸ تا ۵۰ سال و ۳۵ درصد بالای ۵۰ سال است.
وی بیان کرد: ۳۶۵ فقره تصادف منجر به فوت در ۱۱ ماه گذشته در استان مرکزی رخ داده که این آمار نسبت به مدت مشابه قبل که ۴۲۶ مورد بود، ۶۱ فقره معادل ۱۴ درصد کمتر شده است.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: ۴۵۰ نفر در اثر وقوع این تصادفات در جادههای استان جان خود را از دست دادهاند که نسبت به مدت مشابه قبل با ۵۴۰ کشته، ۹۰ نفر معادل ۱۷ درصد کاهش یافته است.
سرهنگ آشوری اظهار کرد: ۷۷ درصد از کشتهشدگان حوادث رانندگی ۱۱ ماه گذشته استان مرکزی مرد و ۲۳ درصد زن بوده است.
وی گفت: تصادفات جرحی برون شهری استان مرکزی در ۱۱ ماه گذشته به سههزار و ۶۲۳ فقره رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل با سههزار و ۵۴۷ فقره، ۷۶فقره معادل ۲ درصد بیشتر شده است.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی اضافه کرد: تعداد مجروحین نیز در این مدت به ۶ هزار و ۱۸۳ نفر رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با ۶ هزار و ۳۳۵ نفر، ۱۵۲ نفر معادل ۲ درصد کمتر شده است.
سرهنگ آشوری گفت: اراک – سلفچگان، آزاد راه ساوه – تهران، آزاد راه ساوه – همدان (اتوبان کربلا) و اراک – توره، مسیرهای پرتردد استان مرکزی است.
وی عنوان کرد: بسیاری از نقاط حادثهخیز جادههای استان مرکزی در طول سه سال گذشته مرتفع شده اما ۲ نقطه حیاتی در تقاطع غیرهمسطح خنداب و خانه میران اراک وجود دارد که با حجم بالای تصادفات همراه است و باید در سال جدید تدابیر ویژه برای رفع آنها اندیشیده شود.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: طرح نوروزی ترافیکی این استان همزمان با سراسر کشور از ۲۵ اسفندماه جاری آغاز و تا ۱۵ فروردینماه سال ۱۴۰۴ ادامه دارد و تمام توان و تجهیزات پلیس راه استان مرکزی در کنار سایر دستگاههای خدماتی و امدادی به کار گرفته شده است.
سرهنگ آشوری اظهار کرد: پویش «نه به تصادفات» در کشور در راستای همدلی، همگامی و همسو بودن همه اقشار مردم، مسئولان و دستاندرکاران شکل گرفته تا تعداد تخلفات رانندگی به حداقل برسد و در نهایت وقوع تصادفات و کشتهشدگان این حوادث کاهش چشمگیری یابد.
وی گفت: برای رانندگانی که در ایام نوروز تخلفات حادثهساز داشته باشند، جرایم زیادی در نظر گرفته شده و افرادی که چند تخلف حادثه ساز داشته باشند، خودروی آنها توقیف و گواهینامه راننده ضبط میشود.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: امسال برای نخستینبار یگان پهبادی پلیس راه کشور برای کاهش حوادث رانندگی در جادهها فعال شده است.
سرهنگ آشوری با بیان اینکه، توجه نکردن به جلو، سرعت و سبقت غیرمجاز و رعایت نکردن فاصله طولی مناسب از مهمترین علل وقوع حوادث رانندگی در جادههای استان مرکزی است، تاکید کرد: انتظار است هر رانندهای به ازای هر ۲ ساعت رانندگی، ۱۵ دقیقه استراحت کند.
وی تصریح کرد: استان مرکزی رتبه سوم تردد وسایل نقلیه سنگین و رتبه هفتم تردد وسایل نقلیه شخصی و عمومی را دارد و ۵۲ درصد از تردد خودروها در جادههای این استان مربوط به پلاکهای غیربومی است.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: هماکنون تردد روزانه در جادههای این استان ۷۵۰ هزار وسیله نقلیه است که این آمار در شب عید نوروز و شب عید فطر به بیش از یک میلیون تردد میرسد.
سرهنگ آشوری اظهار کرد: ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ میدهد و هر راننده به محض احساس خواب آلودگی و خستگی باید از راندن خودداری کند و پس از استراحت کوتاه مجدد مسیر خود را ادامه دهد.
وی تاکید کرد: انتظار است در سال جدید تدابیر لازم اندیشیده شود تا تمام جادههای فرعی و اصلی استان مرکزی مجهز به سیستمهای هوشمند و ثبت تخلفات شوند و نیاز است تا مکانیابیهای جدید در استان نیز صورت گیرد.
۶ هزار و ۴۰۰ کیلومتر انواع آزاد راه، راه اصلی و راه روستایی در استان مرکزی وجود دارد که چهار هزار کیلومتر آن را راههای روستایی تشکی