به گزارش تاج حبر از مرکزی، حسین اسدی افزود: بیش از ۸۷ درصد کسری مخزن تجمعی آبخوانهای استان مربوط به چهار دشت کمیجان، زرندیه، ساوه و اراک است.
وی بیان کرد: به منظور به تعادل رساندن آبخوانهای استان مرکزی توجه جدی به برنامهها، سازگاری با کم آبی و اجرای طرحهای احیا و تعادلبخشی، از ملزومات فعالیتهای دستگاههای ذیربط است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی اضافه کرد: مدیریت توزیع آب و مصرف بهینه و استفاده از ظرفیت آحاد مردمی از جمله راهبردهای حفظ منابع آب زیرزمینی است.
اسدی ادامه داد: لایروبی رودخانه بالادست سدکمال صالح به طول ۱۱ کیلومتر تاکنون انجام شده که ۱۹ کیلومتر دیگر نیز نیاز به لایروبی دارد، اعمال محدودیت برق برای پنج هزار و ۱۰۰ حلقه چاه کشاورزی برقی استان، کاهش میزان آب تحویلی به شرکت آبفا از ابتدای آذر ماه ۱۴۰۳ از اهم اقدامات صورت گرفته برای عبور از تنش آبی ۱۴۰۴ شهر اراک است.
وی تصریح کرد: کاهش و قطع آب تحویلی به پالایشگاه از سد کمال صالح و جایگزین نمودن آب تحویلی با چاههای اضطراری شازند، مطالعه و جانمایی حفر ۲۴حلقه چاه جدید و صدور اجازه حفاری به شرکت آب و فاضلاب استان و شناسایی و معرفی ۳۰ حلقه چاه دستگاههای اجرایی و چاههای کشاورزی اداره کل اوقاف استان به شرکت آبفا از دیگر اقدامات صورت گرفته برای عبور از تنش آبی ۱۴۰۴ شهر اراک است.
۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، سه و نیم درصد در بخش صنعت و مابقی در بخش آشامیدنی مصرف می شود.