• امروز : شنبه, ۱۶ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 5 April - 2025
0

اقتصاد فرهنگی در قزوین مغفول مانده است

  • کد خبر : 67400
  • 25 اسفند 1403 - 16:13
اقتصاد فرهنگی در قزوین مغفول مانده است
قزوین - تاج خبر - مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: اقتصاد فرهنگی به معنی فعالیت‌های اقتصادی که با رویکرد فرهنگی باشد و از جنبه‌های فرهنگی آن نیز استفاده شود، در استان مغفول مانده است.

به گزارش تاج خبر از قزوین، مریم بیدخام اظهار کرد: اقتصاد فرهنگی، به شکلی از اقتصاد گفته می‌شود که در حوزه فرهنگ شکل می گیرد، در این مدل توجه به مقوله های فرهنگی به عنوان صنایع فرهنگی که به دنبال آن بتواند پیشرفت، اشتغال، رشد و بهره وری را به ارمغان بیاورد بسیار حایز اهمیت است.

وی با بیان اینکه اقتصاد فرهنگی می‌تواند پایه‌های اخلاقی، فرهنگی و ارزشی جامعه را در کلیت ساختار اقتصادی یک جامعه حاکم کند، تصریح کرد: در موضوع صنایع دستی ما هنر داریم اما صنعت نداریم، به خصوص صنعتی که بشود روی کارآمدی آن حساب کرده و فعالیت اقتصادی و اشتغالزایی محسوب شود.

بیدخام تاکید کرد: اقتصاد می‌تواند به فرهنگ کمک کند و فرهنگ نیز می‌تواند به توسعه اقتصادی منجر شود، بنابراین اقتصاد و فرهنگ در جامعه مکمل یکدیگر هستند و باید به مسائل کشور نیز نگاه فرهنگی و نگاه اقتصادی داشته باشیم.

این مسوول ادامه داد: فرهنگ و هنر دو حوزه ای است که مخاطبان زیادی داشته و علاوه بر آن علاقه مندان آموزش در این بخش نیز فراوان هستند، در نتیجه با ایجاد سازوکار مناسب در این بخش می‌توان از ظرفیت‌ها و ارزش افزوده عرصه فرهنگ و هنر در بهبود شرایط اقتصادی استان استفاده کرد.

به گفته بیدخام، فقدان نیازسنجی متناسب با تقاضای بازار برای تولیدات آثار فرهنگی و هنری در جامعه یکی از مواردی است که مغفول مانده و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین خاطرنشان کرد: واقعیت این است که در عرصه فرهنگ و هنر برخی افراد مجوز فعالیت دارند، اما توانایی و مهارت لازم برای ایجاد کسب و کار و بهبود اقتصاد در این بخش را ندارند که با برگزاری کارگاه‌ها و همایش‌های مربوطه می‌توان این توانمندی را در بخش خصوصی تقویت کرد.

بیدخام خاطرنشان کرد: برای حمایت از هنرمندان در رشته‌های مختلف صنایع دستی و هنری، می‌توان با راه اندازی نمایشگاه دایمی و همچنین نمایشگاه فصلی در خانه‌های تاریخی، ادارات و در مناسبت‌های مختلف چاره اندیشی کرد.

این مسوول یادآور شد: صنایع دستی یک ظرفیت ارزشمند برای اشتغالزایی و درآمدزایی است و این هنر می تواند به معیشت گروه‌های مختلف به ویژه بانوان کمک کند.

وی اضافه کرد: خوشبختانه استان قزوین با داشتن هنرمندان متعدد در رشته های مختلف از ظرفیت خوبی برای اجرای تقویت اقتصاد فرهنگی برخوردار است که اگر مورد حمایت قرار گیرند می تواند دستاوردهای خوبی به همراه داشته باشد.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=67400

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.