به گزارش تاج خبر از اردبیل، دکتر سعید صادقیه اهری، نقش رسانهها را در ارتقای آگاهی عمومی و اصلاح سیاست گذاریها و تدبیر امور در کاهش تصادفات مهم خواند و بیان کرد: تبلیغات محیطی، حساس سازی جامعه و نیز بهرهگیری از شبکه حمل و نقل عمومی ایمن برای کاهش تصادفات ضروری است و با کارهای موقت، موضعی و مقطعی این روند کاهش نخواهد یافت.
وی اعمال محدودیت سرعت در شهر و جاده و نیز کاهش سفرهای غیرضروری را در کاهش تصادفات مهم خواند و افزود: عوامل پلیس راهنمایی و رانندگی باید بر اجرای قوانین تردد با خودرو بیشتر نظارت کنند و این مطالبه مهم را جدی بگیرند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، انسان، وسیله نقلیه، محیط فیزیکی و جاده و نیز محیط اجتماعی و اقتصادی را چهار عامل مهم در تصادفات برشمرد و اظهار کرد: هر کدام از این چهار عامل در قبل، حین و بد از تصادف نقش دارند.
وی با تاکید بر ضرورت ارتقای ایمنی سفر از طریق استفاده از خودرو سالم و امن، استفاده از کمربند ایمنی در همه وسایط نقلیه برای تمام سرنشینان عقب و جلو و نیز پرهیز از سفر در شرایط آب و هوایی نامناسب، انجام سفر در زمان کم ترافیک و پرهیز از سفر در ساعات شب و خستگی بیان کرد: همه این عوامل مخاطرات سفر و مرگ و میر ناشی از آن را چند برابر می کند.
دکتر صادقیه اهری، با اشاره به آغاز پویش «نه به تصادف» از اول اسفندماه با هدف طلب حمایت و کمک از خود مردم برای سلامت مردم و ایجاد حساسیت و آگاهی عمومی در مورد مرگ و میر ناشی از تصادفات گفت: در هر ۲۴ ساعت ۵۰ تا ۶۰ نفر به علت تصادفات جان خود را در جادههای کشور از دست میدهند.
وی مرگ و میر سالانه بیش از ۲۰ هزار نفر در تصادفات و نیز مجروح و معلول شدن بیش از ۸۰۰ هزار نفر از شهروندان افزود: همه ساله دو برابر اعتبارات حوزه بهداشت و درمان صرف هزینه مربوط به تصادفات میشود و ما با پدیده بسیار پرهزینه برای سلامت مردم و منابع مالی و انسانی کشور روبرو هستیم و باید متناسب با آن اقدامات پیشگیرانه انجام دهیم.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با بیان این که حتی یک مورد مرگ و میر ناشی از تصادف هم زیاد است و هشت درصد هزینه سازمانهای بیمه صرف تصادفات می شود، اظهار کرد: میزان مرگ و میر تصادفات در ایران ۲۰ مورد در هر هزار نفر جمعیت بوده ولی این میزان در منطقه غرب آسیا به ازای ۱۶.۴ مورد برای هر ۱۰۰ هزار نفر است.
وی با اشاره به روند افزایشی مرگ و میر ناشی از تصادفات در سالهای اخیر، تعطیلات عید نوروز را از جمله مقاطع مهم در افزابش میزان مرگ و میر ناشی از تصادف ذکر کرد و گفت: علاوه بر اقدامات پیشگیرانه، باید برای ایمنی جادهها نیز باید فکری اساسی شود.
دکتر صادقیه اهری توسعه حمل و نقل عمومی و ایمن و نیز ایجاد خطوط ریلی را از جمله راهکارهای اعمال شده در کشورهای دیگر به منظور کاهش تصادفات ذکر کرد و ادامه داد: ایمنی حمل و نقل ریلی ۷۰ برابر بیشتر از تردد جادهای است.
وی اضافه کرد: استفاده از تلفن همراه توسط راننده یکی از عوامل اصلی افزایش تصادفات محسوب میشود و لازم است که دیگر سرنشینان خودرو با تلفن صحبت کرده و راننده از صحبت با تلفن خودداری کند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با تاکید بر خودداری از نگهداری مواد آتشزا و خطزناک مثل بنزین و کپسول گاز در داخل خودرو اضافه کرد: با افزایش خودرو و تعداد سفرها، آمار تصادفات هم افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا، پویشی تحت نام «نه به تصادف» با ابتکار دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با حمایت جدی مسعود پزشکیان رییس جمهوری ایران از ابتدای اسفندماه سال جاری تا ۱۵ فروردین ماه سال آینده با هدف کاهش آمار تصادفات و مرگ و خسارت جانی ناشی از آن راهاندازی شده تا از ظرفیت مردمی و اجتماعی برای کاهش تصادفات استفاده شود.
پویش «نه به تصادف» که در آستانه اوجگیری سفرهای نوروزی راهاندازی شده، با استقبال رئیسجمهور، وزرا و مردم همراه شده و مسئولان امر مدیریت سفرهای نوروزی امیدوارند که با همراهی مردم، این پویش با اتخاذ مجموعهای از تدابیر و اجرای اقدامات پیشگیرانه، منجر به سفر ایمن و کاهش تصادفات منجر شود.
دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهوری ایران در آغاز این پویش بر ایجاد سیستم تشویق و تنبیه مناسب در زمینه رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی تأکید و اعلام کرد که لازم است برای تشویق رانندگانی که درست رانندگی میکنند، اقداماتی انجام شده و در مقابل جرایم و اقدامات پرخطر رانندگی تشدید شود.