• امروز : جمعه, ۱۵ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
0

حفاظت از عرصه‌های طبیعی کشور به فناوری‌های جدید نیاز دارد

  • کد خبر : 66937
  • 22 اسفند 1403 - 10:37
حفاظت از عرصه‌های طبیعی کشور به فناوری‌های جدید نیاز دارد
البرز - تاج خبر - رئیس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری گفت: نمی‌توان انتظار داشت که با توجه به سوء استفاده از جنگل‌ها و عرصه‌های طبیعی، حفاظت را فقط از طریق جنگلبان‌ها و ارگان‌ها انجام دهیم. بنابراین لازم است که در حفاظت از عرصه‌های طبیعی به سمت استفاده از فناوری‌های نو حرکت کنیم.

به گزارش تاج خبر از البرز، کامران پورمقدم در برنامه آیین گرامیداشت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری که سه‌شنبه ۲۱ اسفند در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهار کرد: آموزش در سطح تخصصی و عمومی ارتقای آگاهی را به‌ همراه خواهد داشت و نتیجه آن مشارکت مردم در حفاظت و توسعه منابع طبیعی خواهد بود. در واقع توانمندسازی جوامع محلی در بخش آموزش نقش زیادی در حفاظت پایدار عرصه‌های مختلف منابع طبیعی دارد.

وی در مورد توجه به پژوهش و تاثیر آن در تولید افزود: بر اساس آمارها سهم پژوهش در تولید ناخالص ملی کشور، کمتر از نیم درصد است، در حالی که این سهم در کشورهای پیشرفته سه تا ۳.۵ درصد برآورد می‌شود.

رئیس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری ادامه داد: اگر بخواهیم هر چه بیشتر به پیشرفت و توسعه یافتگی کشور دست پیدا کنیم، در وهله اول باید توجه بیشتری به تحقیقات داشته باشیم. این موضوع می‌تواند اثرگذاری زیادی در سیاستگذاری‌ها و تدوین برنامه‌های منابع طبیعی، محیط زیست و آبخیزداری داشته باشد.

ویپورمقدم اضافه کرد: اهدافی که در برنامه هفتم توسعه درباره جنگل و آبخیزداری تدوین شده، اهداف بزرگی است که منابع مالی بزرگی می‌خواهد.

رئیس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری افزود: با پیگیری سازمان منابع طبیعی در سال آینده منابع خوبی در حوزه آبخیزداری مطرح شده که امیدواریم درلایحه بودجه دیده و نهایی شود.

پور مقدم ادامه داد: اما اینکه تمام این اعتبارات به سمت اجرا برود، درست نخواهد بود و درصدی از این اعتبارات باید به سمت تحقیق و پژوهش سوق داده شود تا در بحث سیاستگذاری‌ها و طرح‌ها استفاده و منجر به احیا و کنترل چالش‌های این بخش شود.

وی گفت: تغییرات اقلیمی و محدودیت‌های آبی بشدت بر پوشش گیاهی تأثیرگذار است و کلید ورود به کنترل و مدیریت همه این چالش‌ها پژوهش و مطالعات است.

پور مقدم گفت: سازمان منابع طبیعی با تمام ظرفیت خود تلاش می‌کند که همه اکوسیستم و پوشش گیاهی کشور را احیا و آبخیزداری را مدیریت کند. بدون شک با وجود نیروی انسانی کم، مجموعه اعتبارات و گستردگی چالش‌ها، این کار بسیار مشکل است.

رئیس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: فناوری‌های نو و هوشمند، ابزار مفیدی خواهد بود که از آن می‌توان در حل این چالش‌ها، پایش عرصه‌های منابع طبیعی، کنترل حریق و آفات و امراض بهره برد.

پور مقدم گفت: در واقع نمی‌توان انتظار داشت که با توجه به سوءاستفاده از جنگل‌ها و عرصه‌های طبیعی، حفاظت را فقط از طریق جنگلبان‌ها و ارگان‌ها انجام دهیم. بنابراین لازم است که در حفاظت از عرصه‌های طبیعی به سمت استفاده از فناوری‌های نو حرکت کنیم.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=66937

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.