به گزارش تاج خبر از تهران، یکصد و سی و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان تهران با حضور عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابیفرد امام جمعه موقت تهران و رییس شورای فرهنگ عمومی استان تهران، محمدصادق معتمدیان استاندار تهران، قادر آشنا دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، حجتالاسلام و المسلمین حسین ملکی مشاور وزیر و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، چهرههای برجسته فرهنگی و مسوولان استانی روز سهشنبه ۲۱ اسفند در سازمان اقتصاد اسلامی برگزار شد و اعضای حاضر در نشست به بررسی مسایل و چالشهای فرهنگی پیش روی استان پرداختند.
حجت الاسلام والمسلمین حسین ملکی مشاور وزیر و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، از حضور اعضای این نشست که به عنوان نخستین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در دوره جدید بود، قدردانی و تشکر کرد.
وحدت و انسجام، ویژگیهای جامعه مطلوب
امام جمعه موقت تهران نیز در این نشست با اشاره به الگوی قرآنی فرهنگ عمومی، ویژگیهای جامعه مطلوب را برشمرد و «حب الهی و وحدت و انسجام» را از جمله این ویژگیها دانست و بر ضرورت تلاش در عرصههای مختلف اقتصادی، اخلاقی و فرهنگی تاکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی فرد در ادامه از چالشهای دینداری، سرمایه اجتماعی و فرهنگ شهروندی به عنوان سه چالش اساسی که در پیمایشهای فرهنگی و اجتماعی شناسایی شده است، نام برد و پیشنهاد داد که میتوان با تشکیل شوراهای فرهنگ عمومی در مناطق شهرداری تهران و با حمایت مسئولان استانی و کشوری به صورت متمرکز به این مسائل پرداخت.
اعلام حمایت وزارت ارشاد از تحقق اهداف شورای فرهنگ عمومی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه بر حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مصوبات و برنامههای شورای فرهنگ عمومی استان تهران تاکید کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آمادگی کامل دارد تا از مصوبات و برنامههای شورای فرهنگ عمومی استان تهران در راستای ارتقای فرهنگ عمومی حمایت و از تمام ظرفیتهای خود برای تحقق اهداف این شورا استفاده کند.
عباس صالحی همچنین از تلاشهای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که با همت و تلاش جمعی اعضای شورا، شاهد ارتقای روزافزون فرهنگ عمومی در استان تهران باشیم.
انتخاب یک شهر به عنوان الگو
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور نیز به تشریح آییننامه جدید شورای فرهنگ عمومی پرداخت و بر الزام حضور مستمر اعضا در جلسات و مشارکت فعال آنها در تمام فرایندهای شورا تاکید کرد.
قادر آشنا با اشاره به نتایج پیمایشهای انجام شده در حوزه ارزشها و نگرشها در استان تهران گفت: ضرورت توجه جدی به مسائل فرهنگی استان بسیار حائز اهمیت است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور همچنین به ساختار دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی و کمیتههای تخصصی ذیل آن اشاره کرد و خواستار پیشبینی و تامین اعتبارات لازم برای اجرای مصوبات شورا توسط شورای برنامهریزی و توسعه استان هستیم.
وی به پایین بودن تعداد جلسات شورای فرهنگ عمومی در استان تهران نسبت به برخی دیگر از استانها اشاره و درخواست کرد تا با انتخاب یک شهر به عنوان الگو، به صورت متمرکز بر حل مسائل فرهنگی آن شهر تمرکز شود.