غلامحسین مظفری با تأکید بر اینکه حضور اتباع خارجی در استان یکی از موضوعات همیشگی استان است، تصریح کرد: حضور و تردد اتباع خارجی بهویژه اتباع افغانستانی در استان از جهات مختلف، یکی از بحثهای همیشگی استان و کشور است و بر همین اساس ساماندهی آنها یکی از اولویتهای جدی همیشگی ما در استانداری بوده و هست.
وی با اشاره به مذاکرات استانداری خراسان رضوی با وزارت امور خارجه برای ساماندهی صدور مجوز و ویزا به برخی اتباع برای ورود به کشور، توضیح داد: درحال حاضر بخشی از اتباع بهطور رسمی و با مجوز و ویزا وارد کشور میشوند که البته آن هم قابلبحث است و ما در استانداری خراسان رضوی درباره ورود اتباع به استان حتی با ویزا با وزارت امور خارجه صحبتهایی داریم. برداشت ما این است که هر کسی میخواهد وارد کشور شود، باید برای هدف مشخص بیاید. اگر میخواهد نیروی کار باشد، باید ویزای کار داشته باشد، اگر در قالب گردشگری میخواهد وارد شود، باید در قالب یک تور یا سازمان بیاید.
ورود ۲ تا ۳ هزار افغانستانی با مجوز بهصورت روزانه
مظفری در پاسخ به این سؤال که روزانه چه تعداد تبعه بهطور مجاز و با ویزا وارد استان خراسان رضوی میشوند بیان کرد: براساس آخرین آمارها روزانه ۲ تا ۳هزار نفر تبعه با مجوز وارد کشور میشوند که ویزای آنها مدت زمان مشخصی دارد و باید پیش از اتمام مهلت آن به کشور خودشان برگردند؛ اما متأسفانه تعدادی از آنها بعد از گذشت مدت ویزایشان از کشور خارج نمیشوند و البته تعدادی هم کاملا غیرمجاز وارد ایران میشوند.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: آن دسته از اتباعی که بهطور غیرمجاز وارد کشور میشوند و دستگیر میشوند یا آنهایی که خودشان برای بازگشت اعلام آمادگی میکنند به اردوگاه مراقبتی منتقل و از آنجا راهی کشور خودشان میشوند. درحال حاضر روزانه ۱۸۰۰ نفر از مرز خارج میشوند و به کشورشان بازمیگردند.
علاقهمندی استان به سرمایهگذاری مشترک در مرز افغانستان
وی در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه ما علاقهمند هستیم تا در مرز افغانستان شرایطی را برای سرمایهگذاری مشترک فراهم کنیم گفت: باید امیدوار باشیم وضعیت کشور افغانستان به لحاظ اجتماعی و اقتصادی بهتر شود تا ترددها کم شود؛ با این همه، اما ما علاقهمند هستیم در مرز افغانستان با همکاری سرمایهگذاران افغانستانی شرایطی را فراهم کنیم که به لحاظ اقتصادی زمینه سرمایهگذاریهای مشترک ایجاد کند تا حتی نیروی کاری که از افغانستان وارد میشود، در آن مناطق اقامت داشته باشد و کار کند.
اگر قرار باشد امنیتی در مرزها داشته باشیم و ترددها را سامان دهیم، باید وضعیت اقتصادی دو طرف مرز را نسبتا یکسان کنیم. درحال حاضر در معادنی که در آن کشور هست کارهایی انجام و خدماتی به آنها داده شده و مطالعاتی صورت گرفته است، امیدواریم وضعیت آنها بهتر شود