به گزارش تاج خبر از خرم آباد، اشتغالزایی و تامین مسکن مددجویی از عمده ترین اولویت های کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند که طی سال های گذشته در این راستا اقدامات فراوانی شده است تا خانواده های عزتمند تحت پوشش کمیته امداد با کسب مهارت و اشتغال بتوانند علاوه بر رونق دادن به زندگی و معیشت خود یاریگر دیگر مددجویان نیز باشند.
کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان با تحت پوشش قرار دادن ۱۰۴ هزار و ۶۹۴ خانوار نیازمند، همواره سعی در رفع مشکلات و تامین نیازمندی های این مددجویان دارد تا جاییکه علاوه بر توجه به سلامت آنان ۲ اولویت مهم مسکن و اشتغال را در دستور کار خود قرار داده است.
سه هزار و ۸۰۰ خانواده عزتمند تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان امسال خودکفا شدند تا بلندای همت مددجویان این نهاد در تبدیل تهدید به فرصت و کسب مهارت ها و اشتغالزایی الگویی برای دیگران باشد.
طی سال های اخیر علاوه بر اینکه در حوزه مسکن مددجویان اقدامات قابل توجهی شده، موضوع اشتغال مددجویان این نهاد تا حدی مورد توجه قرار گرفته است که در این راستا امسال سه هزار و ۸۰۰ خانوار تحت پوشش، با کسب شرایط لازم به خودکفایی رسیدند و در برخی موارد این مددجویان هم توانستند با کارآفرینی و اشتغالزایی، الگویی مناسب برای دیگر مددجویان باشند.
این در حالی است که سال گذشته نیز سه هزار و ۵۰۰ خانوار عزتمند تحت پوشش این نهاد به خودکفایی رسیدند و توانستند با کسب مهارت و توانمندی به مرحله اشتغال پایدار برسند.
اکنون ۲۲۸ هزار و ۶۲۴ نفر از جمعیت لرستان تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که از این تعداد ۱۴۸ هزار و ۷۲۰ نفر زن و این نهاد تلاش می کند با آموزش مهارت های زندگی و کسب و کار و از طرفی پرداخت تسهیلات، افراد متقاضی و توانمند را برای ورود به بازار کار و اشتغال حمایت کند.
بر این اساس روز گذشته بصورت ویدئو کنفرانس جشن ملی توانمند سازی ۸۰ هزار طرح مددجویان کشور با حضور رئیس جمهوری برگزار شد که از این مجموع سه هزار و ۸۰۰ طرح مربوط به لرستان است.
۳۳ هزار فرصت شغلی طی چهار سال گذشته در لرستان ایجاد شد
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: خودکفایی مددجویان این نهاد از اولویتهای استان است و طی چهار سال گدشته ۳۳ هزار فرصت شغلی در استان ایجاد شده است.
جلال شیخ پور اظهار داشت: ۹ هزار و ۱۰۰ مورد اشتغال با اعتبار ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال امسال ایجاد شده است.
وی با تاکید بر موضوع مهارت آموزی برای مددجویان نهاد ادامه داد: امسال ۱۲ هزار و ۵۰۰ دوره آموزشی برای مددجویان این نهاد برگزار شده است.
بهره مندی ۲۲۸ هزار نفر از طرح های حمایتی کمیته امداد لرستان
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان با بیان اینکه ایجاد اشتغال یکی از محوریترین اقدامات و برنامههای این نهاد در راستای توانمندسازی و خودکفایی مددجویان است، افزود: علاوه بر این ایجاد اشتغال برای افراد غیرمددجو نیز موجب جلوگیری از توسعه فقر و مانع افزوده شدن شمار جمعیت زیرپوشش این نهاد میشود.
شیخ پور ادامه داد: به طور معمول خانوادههای زیرپوشش طی سه تا پنج سال پس از اجرای طرحهای اشتغال، به خودکفایی میرسند.
وی گفت: خودکفایی و توانمندسازی دو مقوله مهم است که برای خانوادههای مددجو و غیرمددجو محقق میشود و با تامین درآمد پایدار برای خانواده میتوان از هرگونه فقر در خانواده و افزایش آن جلوگیری کرد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان با بیان اینکه عمده طرح های اشتغالزایی این نهاد حدود ۵۰ درصد طرح در بخش دامپروری و مابقی در بخش های خدمات ، صنایع دستی و کشاورزی بوده است، ادامه داد: تعداد خانوارهای تحت پوشش این نهاد ۱۰۴ هزار و ۶۹۴ خانوار است که از این تعداد تعداد خانوار سرپرست زن ۵۲ هزار ۵۲۸ خانوار و تعداد خانوار سرپرست مرد ۵۲ هزار ۱۶۶ خانوار است.
شیخ پور اضافه کرد: تعداد نفرات تحت پوشش ۲۲۸ هزار ۶۲۴ نفر است که از این تعداد ۱۴۸ هزار و ۷۲۰ نفر زن تحت پوشش و تعداد نفرات مرد ۷۹ هزار ۹۰۴ نفر هستند.
وی با بیان اینکه ۶۳ هزار و ۵۲۱ خانوار روستایی و ۴۱ هزار و ۱۷۳ خانوار شهری تحت پوشش این نهاد است، اضافه کرد: جمعیت افراد روستایی ۱۴۴ هزار و ۴۱۴ نفر و افراد ساکن در شهرها ۸۴ هزار ۲۱۰ نفر است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان با بیان اینکه افراد خودکفا براساس نظارت ها و بررسی گردش مالی این افراد و تغییر دهک آنها احصا می شود، یادآور شد: افراد خودکفا حداقل از ۱۸ ماه قبل تسهیلات مورد نیاز را دریافت کرده و کارشناسی ها و حمایت های مورد نیاز برای طرح های این افراد انجام شده است و پس از کسب شرایط لازم و اطمینان از اشتغال پایدار به عنوان طرح های خودکفا معرفی خواهند شد.
۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال جهت اشتغال مددجویان لرستان هزینه شد
استاندار لرستان نیز با بیان اینکه در سال جاری ۹ هزار و ۱۰۰ فرصت شغلی با اعتباری بالغ بر ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای مددجویان کمیتهامداد استان ایجاد شده است.
سید سعید شاهرخی با اشاره به اینکه سه هزار و ۸۰۰ طرح اشتغال لرستان اجرایی شده است اظهار داشت: در راستای ایجاد اشتغال، نباید از استعداد و تواناییها در حوزه مشاغل خرد غفلت کرد.
وی افزود: عملیاتیشدن این طرحها باید تا زمان نتیجه گیری و عملیاتی شدن رصد و پیگیری شود.
استاندار لرستان همچنین بر ضرورت توجه به معیشت و اشتغال مددجویان تاکید کرد و گفت: تفاهمنامهای با کمیته امداد جهت سرمایهگذاریهای قابل توجهی در استان منعقد شده است.