• امروز : دوشنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 19 May - 2025
1

معاون بهزیستی: فارس ۲۲۶مرکز مشاوره فعال دارد

  • کد خبر : 65303
  • 13 اسفند 1403 - 11:05
معاون بهزیستی: فارس ۲۲۶مرکز مشاوره فعال دارد
شیراز - تاج خبر - معاون سلامت اجتماعی بهزیستی فارس گفت: در حال حاضر استان فارس از ۲۲۶ مرکز مشاوره که دارای مجوز از سازمان بهزیستی هستند بهره می‌برد که ۱۵۷ مرکز از این مجموع در شهر شیراز فعالیت می‌کنند؛ بازدیدها و نظارت‌ها از این مراکز هم به صورت سه ماهه و ۶ماهه انجام می‌شود.

به گزارش تاج خبر از شیراز، حمیدرضا محمودیان اظهار کرد: سازمان بهزیستی از دهه ۷۰ مسئولیت ثبت مراکز مشاوره و بررسی صلاحیت متقاضیان برای راه‌اندازی این مراکز جهت صدور مجوز را پذیرفت؛ این در حالی بود که هیچ نهاد یا ارگانی در آن زمان زیر بار مسئولیت این مراکز نمی‌رفت چراکه مراکز مشاوره هم بار مالی بسیاری بر دوش متولی می‌گذاشت و هم نیاز به برنامه‌ریزی منسجمی جهت نظارت داشت.

بهزیستی تنها صادر کننده مجوز برای مراکز مشاوره نیست

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی فارس افزود: هم‌اکنون بهزیستی افزون بر صدور مجوز برای این مراکز، وظیفه نظارت بر فعالیت‌های علمی و اخلاقی آنها را هم بر عهده دارد؛ بهزیستی حتی به افرادی که نیاز به خدمات مشاوره دارند اما از لحاظ مالی در تنگنا و مضیقه هستند یارانه مشاوره می‌دهد.

او اضافه کرد: در حال حاضر استان فارس از ۲۲۶ مرکز مشاوره که دارای مجوز از سازمان بهزیستی هستند بهره می‌برد که ۱۵۷ مرکز از این مراکز در شهر شیراز فعالیت می‌کنند.

محمودیان ادامه داد: بازدیدها و نظارت‌ها از این مراکز به صورت سه ماهه و ۶ماهه انجام می‌شود و فرآیند علمی این مراکز، میزان هزینه‌های دریافتی و خدمات ارائه شده از سوی آنها به صورت مستمر مورد پیگیری و رصد قرار می‌گیرد؛ البته برخی ارگان‌ها و نهادهای دیگر هم به بحث صدور پروانه صلاحیت و مجوز راه‌اندازی مراکز مشاوره ورود کرده‌اند.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی یادآور شد: متقاضیان برای صدور مجوز راه‌اندازی مراکز مشاوره از سوی بهزیستی بایستی مراحل مختلفی را جهت اخذ صلاحیت و داشتن تخصص در حوزه مشاوره طی کنند؛ بر اساس رویکرد بهزیستی فردی که می‌خواهد به عنوان مسئول یک مرکز مشاوره معرفی شود باید در وهله نخست صلاحیت علمی او تأیید شود؛ البته برخی این رویکرد سختگیرانه سازمان بهزیستی برای انجام مصاحبه از متقاضیان را نوعی سنگ‌اندازی در مسیر افزایش تعداد این مراکز و ممانعت از رشد آنها عنوان کردند؛ همین مساله موجبات راه‌اندازی تعداد قابل توجهی مراکز مشاوره غیرعلمی و غیرتخصصی را فراهم کرده و با افزایش تعداد این مراکز نظارت بر آنها هم دشوارتر شده است‌.

محمودیان اضافه کرد: برخی هم بدون داشتن تخصص در زمینه روانشناسی از طریق شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی به ارائه مشاوره می‌پردازند و با روانشناسی زرد عموم مردم را فریب می‌دهند.

بهزیستی متولی برخورد با مراکز مشاوره غیرمجاز نیست

او در خصوص برخورد قانونی با مراکز غیرمجاز گفت: بهزیستی متولی برخورد با مراکز مشاوره غیرمجاز نیست؛ برخورد قانونی با مشاوره‌های غیرحرفه‌ای و مراکز مشاوره غیرمجاز در شرح وظایف این سازمان نیامده و این سازمان ساز و کار قضایی هم برای برخورد قانونی با متخلفان ندارد؛ برخورد با مراکز مشاوره غیرمجاز باید توسط اماکن، نیروی انتظامی و دادگستری انجام شود.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی همچنین افزود: سازمان بهزیستی حدود ۱۵۰ شرح وظیفه دارد که مراکز مشاوره یکی از آن موارد است اما با این حال تمام تلاش خود را برای نظارت بر این مراکز به کار گرفته؛ حتی بهزیستی سالانه حدود چند میلیارد به افراد نیازمندی که درصدد هستند از مراکز مشاوره تحت پوشش این سازمان استفاده کنند یارانه می‌دهد.

محمودیان معتقد است تعداد شکایت‌هایی که تاکنون از مراکز مشاوره بهزیستی شده به تعداد انگشتان دست نمی‌رسد.

او می‌گوید در حال حاضر یک مشاور با تحصیلات فوق لیسانس حدود ۳۳۰ تا ۳۵۰ هزار تومان برای یک جلسه مشاوره دریافت می‌کند که این مبلغ رقم بالایی نیست.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی تأکید کرد که نظارت‌ها به صورت کامل انجام می‌شود و موارد به متولیان مراکز مشاوره گوشزد می‌شود؛ در حال حاضر هم سازمان بهزیستی رتبه‌بندی مراکز را هم به عنوان مهمترین برنامه خود دنبال می‌کند.

او بر این باور است‌ که مسائل مربوط به حوزه روانشناسی متفاوت است؛ این مسائل یا به حوزه کودکان و نوجوانان و افراد در سنین مختلف برمی‌گردد و یا مسائل تربیتی تحصیلی، خانوادگی و بالینی را در بر می‌گیرد، بر همین اساس هم مراکز مشاوره بهزیستی به صورت تخصصی در حال فعالیت هستند و قرار است این مراکز رتبه‌بندی هم شوند؛ پس مردم می‌توانند با آگاهی در این زمینه روانشناس یا مشاور مورد نظر خود را انتخاب کنند.

دلیل افزایش افراد غیرمتخصص در حوزه مشاوره چیست؟

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی فارس دلیل افزایش افراد غیرمتخصص در حوزه مشاوره را روی آوردن مردم به روانشناسی زرد و عوام فریب می‌داند و می‌گوید: متأسفانه کسانی که روانشناسی زرد کار می‌کنند با یک سری شعارهای به ظاهر زیبا ولی عوام فریب موجبات آسیب به جامعه را فراهم کرده‌اند؛ در واقع آنها در تلاشند که با وعده‌ تحقق خواسته‌های متقاضی در کمترین زمان ممکن جذب مشتری کنند در حالی که مشکلات عمیق افراد در حوزه روانشناسی برای برطرف شدن نیاز به زمان و طی کردن مراحل مشاوره‌ای دارد.

او که معتقد است اگر روانشناس اشتباه رفتار کند به یک فرد و حتی به یک خانواده و یا اجتماع آسیب می‌زند، افزود: حتی در مراکز مشاوره بهزیستی سطح روانشناسان و مشاوران از نظر درجه و تعهد متفاوت است؛ برای حل این مشکلات نیاز مبرمی به یک هم‌افزایی و رفع از هم گسیختگی‌ها احساس می‌شود؛ در واقع بهتر است از موازی‌کاری بپرهیزیم و تنها یک متولی برای صدور مجوز و نظارت بر مراکز مشاوره مشخص شود.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی فارس توصیه کرد: مردم بایستی پیش از مراجعه به مراکز مشاوره از داشتن مجوز رسمی این مراکز مطمئن شوند و هنگام مراجعه هم به پروانه نظام و مجوز ارائه شده از سوی بهزیستی که بر روی تابلوهای مراکز به آن اشاره شده دقت کنند تا در زمینه دریافت مشاوره دچار چالش و آسیب نشوند.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=65303

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.