0:06:42
    امر
0

صلح و سازش بهترین شیوه برای حل اختلافات حقوقی است

  • کد خبر : 64626
  • 08 اسفند 1403 - 4:15
صلح و سازش بهترین شیوه برای حل اختلافات حقوقی است

آستارا – تاج خبر – فرماندار شهرستان بندر آستارا گفت: دادگاه های صلح و سازش بهترین شیوه برای رفع اختلافات و دعاوی حقوقی است و مردم باید به این موضوع اهتمام داشته باشند.

به گزارش تاج خبر، محمدرضا شهاب زاده روز سه شنبه در کمیته ارائه راهکارهای صلح و سازش با تاکید بر اهمیت بحث آموزش در کاهش پرونده های دادگستری، اظهارکرد: اقدامات اخیر دادگستری شهرستان شامل طرح های هر مسجد یک حقوقدان، قاضی در مدرسه و شورای صلح و سازی در مساجد؛ طرح های بسیار تاثیر گذاری هستند که نتیجه آن در آینده در کاهش پرونده های ورودی دادگستری خواهیم دید.

وی تصریح کرد: با استفاده از توان رسانه می توان هم در بحث پیگیری و هم در زمینه آموزش اقدامات تاثیر گذاری را در حوزه صلح و سازش انجام داد.

امام جمعه بندر آستارا نیز در این جلسه با اشاره به تأثیر مثبت صلح و سازش در کاهش تنش‌ها و اختلافات، خواستار همکاری بیشتر نهادهای قضائی و فرهنگی برای ایجاد بسترهای لازم در حل و فصل مسالمت‌آمیز دعاوی شد.

حجت الاسلام محمدرضا صالحیان همچنین بر لزوم آموزش و آگاهی بخشی به مردم درباره مزایای سازش تأکید کرد و آن را گامی مؤثر در راستای کاهش اطاله دادرسی دانست.

وی عنوان کرد: اصطلاح صلح و سازش در مقابل اختلاف و دعوا به کار می‌رود و در حقیقت از طریق صلح و سازش، طرفین می‌خواهند با توافق یکدیگر به اختلاف و دعوای خود خاتمه دهند.

امام جمعه شهرستان آستارا تصریح کرد: اختلافات در صورتی حل می‌شود که طرفین با توافق یکدیگر به دعوای موجود خاتمه دهند.

حجت الاسلام صالحیان بیان کرد: در حقیقت صلح و سازش به معنای حل دعوا با توافق طرفین ذی‌نفع در اختلاف حقوقی است به این معنا که از طریق صلح و سازش، دعوا علاوه بر اینکه حل می‌شود، ختم نیز می‌شود.

رئیس دادگستری آستارا هم در این کمیته با اشاره به لزوم ایجاد چهار شعبه دادگاه صلح در این شهرستان بیان کرد: تاکنون دو شعبه دادگاه صلح در شهرستان ایجاد شده و افزایش شعبات دادگاه موجب کاهش اطاله رسیدگی به پرونده و اختصاص وقت های طولانی مدت جهت رسیدگی به پرونده های مردم شده است.

عباس جاذب با اشاره به عدم اطلاع مردم از برخی قوانین به عنوان یکی از مشکلات افزایش پرونده های ورودی به دادگستری تصریح کرد: افزایش آگاهی حقوقی مردم موجب عدم ارائه دادخواست های نادرست و همچنین رسیدگی صحیح و در پایان به نتیجه رسیدن موضوع می شود.

وی با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ صلح و سازش به خصوص در حوزه آموزش و پرورش بیان کرد: نهادهای مرتبط با این حوزه مانند آموزش و پرورش، دانشگاه‌ و حوزه علمیه با حضور در این حوزه می توانند کمک شایانی به مقوله صلح و سازش داشته باشند.

جاذب با اشاره به انجام طرح قاضی در مدرسه با همکاری آموزش و پرورش در خصوص کمک به مقوله آموزش و افزایش آگاهی دانش آموزان بیان کرد: این طرح با انجام اقدامات حقوقی و آموزشی مرتبط به دانش آموزان در این جلسه کمک شایانی می کند.

رئیس دادگستری آستارا همچنین با اشاره به کمک گرفتن از ظرفیت و توان مساجد در حوزه صلح و سازش نیز تصریح کرد: دادگستری با ایجاد شورای صلح و سازش در مساجد از ابتدای سال جاری با برگزاری ۱۰ میز خدمت گام های مثبت و اثرگذاری در این حوزه برداشته و از دیگر نهادهای مرتبط همچون دانشگاه و حوزه علمیه نیز انتظار یاری داریم.

دادستان عمومی و انقلاب بندر آستارا در این جلسه با اشاره به تاکید قرآن کریم به مقوله صبربیان کرد: توجه به این مقوله نقش بسزایی در کاهش تنش‌ها و اختلافات اجتماعی دارد.

یاسر همدمی افزود: نهادهای میانجی‌گری داوری نمی‌کنند بلکه تلاش می‌کنند طرفین را به نقطه‌نظر مشترک برسانند که علاوه بر اینکه به نفع طرفین بوده به نفع کشور نیز خواهد بود زیرا در این صورت از بسیاری هزینه‌ها بخصوص هزینه‌های دادگستری و وکلا کاسته خواهد شد.

جلسه ارائه راهکارهای صلح و سازش با حضور امام جمعه، فرماندار، دادستان، روسای دانشگاه های آزاد و پیام نور، مدیر حوزه علمیه و مدیر آموزش و پرورش شهرستان به ریاست عباس جاذب رییس دادگستری بندر آستارا برگزار شد.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=64626

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.