به گزارش تاج خبر، پرداخت تسهیلات برای تکمیل طرح های نیمه تمام،صدور موافق نامه های اصولی برای احداث زیرساخت های جدید و همچنین جذب سرمایه گذاران علاقه مند برای توسعه زیرساخت های شاخص از اقدام های دولت چهاردهم برای رونق صنعت گردشگری در این استان است.
از آنجا که کهگیلویه وبویراحمد با وجود ظرفیت های ارزشمند برای درآمدزایی از طریق ارائه خدمات گردشگری تاکنون نتوانسته پیوندی برای اشتغالزایی و ایرانگردی ایجاد کند امید می رود این اقدام ها بتواند برای فرصت های مغفول این حوزه گرهگشا باشد.
استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد که با داشتن ۲۵۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه، افزون بر حدود ۸۰۰ اثر تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده در کنار جاذبه های مردم شناسی چون پوشش ها و گویش های محلی و آواها و نواهای محلی یکی از مقاصد گردشگری جنوب کشور محسوب می شود اما گردشگران در جاذبه هایی که زیرساخت های اقامتی و رفاهی ندارند پس از سیر وسیاحتی کوتاه مجبور به ترک منطقه هستند.
کهگیلویه وبویراحمد که با مساحتی حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استانهای فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده اما با وجودی که سالانه پذیرای بیش از سه میلیون نفر گردشگر است اما درآمد حاصل از این صنعت در استان اندک است.
صدور موافقت نامه برای ایجاد زیرساخت های جدید
طولانی بودن مراحل اداری موافقت نامه های اصولی و مجوزها برای اجرای طرح های اقتصادی به ویژه در حوزه گردشگری از گلایه های همیشگی فعالان این حوزه بوده که اهمیت موافقت نامه های اصولی را نمایان تر می کند.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت:از ابتدای سال جاری تلکنون ۲۹ موافقت نامه اصولی برای ایجاد تاسیسات گردشگری در استان صادر شده است.
امیرحسینی تاکید کرد: براساس برآوردهای صورت گرفته قرار است با سرمایه گذاری پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی در این طرح ها زمینه ایجاد ۱۷۰ فرصت شغلی برای علاقه مند به اشتغال در صنعت گردشگری در کهگیلویه وبویراحمد فراهم شود.
وی بیان کرد: این طرح ها در قالب مجتمع های اقامتی،رفاهی، سفره خانه های سنتی و اقامتگاه های بومگردی در نقاط مختلف استان اجرا شود.
اعطای تسهیلات برای تکمیل طرح های نیمه تمام
کمبود سرمایه مورد نیاز از چالش های مهم سرمایه گذاران بخش خصوصی در استان کمتر توسعه یافته کهگیلویه وبویراحمد محسوب می شود که امید می رود با جذب اعتبارات بیشتر زمینه تکمیل این تاسیسات تفریحی و رفاهی فراهم شود.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون همچنین ۶۵۰ میلیارد ریال وام بانکی برای تکمیل طرح های نیمه تمام در دست ساخت پرداخت شده است.
امیرحسینی عنوان کرد: این میزان اعتبار برای تکمیل ۱۵ طرح با پیشرفت فیزیکی بیش از ۵۰ درصد به سرمایه گذاران بخش خصوصی پرداخت شده است.
وی تاکید کرد: این استان اکنون ۲۴ اردوگاه گردشگری،۲۰ اقامتگاه بومگردی،هفت هتل و ۶ مهمان پذیر با ۲ هزار و ۵۰۰ تخت دارد که پاسخگوی ظرفیت های موجود نیست به همین علت در تلاش هستیم تا از همه ظرفیت ها برای ایجاد زیرساخت های جدید استفاده شود.
جذب سرمایه گذار برای جاذبه های شاخص
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت:شرکت توسعه گردشگری ایران برای تکمیل و توسعه زیرساخت های گردشگری در مناطق بندان و سد شاه قاسم اعلام آمادگی کرده است.
امیرحسینی تاکید کرد:براساس تفاهم نامه ای که بین میراث فرهنگی کهگیلویه وبویراحمد و شرکت توسعه گردشگری ایران بسته شده تجهیز و توسعه زیرساخت های گردشگری منطقه بندان سی سخت انجام می گیرد.
وی بیان کرد: مجتمع خدمات رفاهی در مساحت ۱۱ هزار متر مربع اکنون در منطقه بندان نیمه کاره مانده که براساس این تفاهم نامه تجهیزات ۶ سوییت اقامتی احداث شده شامل دستگاه های گرمایشی،سرمایشی، تختخواب، تلویزیون، فرش،مبل و سایر وسایل مورد نیاز تامین می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: براساس این تفاهم نامه سوییت های جدید اقامتی و یک رستوران در منطقه گردشگری بندان ایجاد می شود.
امیرحسینی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۵ آلاچیق و مجتمع سرویس بهداشتی و روشنایی در منطقه بندان وجود دارد.
وی درباره سد شاه قاسم هم گفت: توافق های اولیه برای ایجاد مجتمع گردشگری شامل آلاچیق،سرویس های بهداشتی، روشنایی و رستوران در این منطقه انجام شود و قرار است پس از بازدید میدانی سرمایه گذاران تفاهم نامه همکاری طرفین به امضا برسد.
منطقه بندان در شهرستان دنا که از جاذبه های شاخص گردشگری کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود با انعقاد تفاهم نامه میراث فرهنگی و شرکت توسعه گردشگری در مسیر امیدبخشی برای رونق درآمد قرار گرفته است.
جاذبه گردشگری بندان که در ۳۵ کیلومتری شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد، بر بلندای زاگرس و دامنههای دنا قرار دارد با جوشش چشمه ساران،درختان پربار میوه ، در کنار سرسبزی طبیعت و هوای دلپذیر مقصدی زیبا برای تابستانگردی است امید می رود با تکمیل امکانات موجود زمینه ایجاد فرصت های شغلی مستقیم و درآمدزایی غیرمستقیم برای مردمان ساکن این جاذبه فراهم شود.
منطقه گردشگری بندان سی سخت اکنون اگرچه زیرساخت هایی دارد اما به علت تجهیز نشدن اقامتگاه هایش نیازمند سرمایه گذار برای فراهم کردن بستر اقامت و رفاه گردشگران است.
سد شاه قاسم نیز که در سال ۱۳۷۶ به منظور آبیاری حدود یکهزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای اطراف سد، ذخیره آبهای فصلی و به عنوان یک مکان گردشگری و زیست گاه پرندگانی از جمله حواصیل، مرغابی احداث شد در صورت تقویت زیرساخت های گردشگری این منطقه افزون بر رفاه ایرانگردان زمینه بهبود معیشت ساکنان روستاهای علی آباد، چنارستان، بخشی از سرابتاوه، موردراز و چند روستای دیگر از طریق فروش محصولات کشاورزی فراهم می شود.
جنس سد شاه قاسم خاکی است و این سازه بزرگ آبی با ارتفاع ۴۷ متر از پی و طول تاج آن ۲۲۰ متر نقش مهمی در تامین مایع زندگی بخش آب در استان کهگیلویه وبویراحمد دارد این جاذبه در پنج کیلومتری شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در میان انبوه بوته های درختان بلوط و زالزاک دریاچه زیبا و تفرجگاه چشم نواز قرار دارد.
دیگر اقدام ها برای توسعه زیرساخت های گردشگری در کهگیلویه وبویراحمد
وی خاطرنشان کرد: همچنین توافق های اولیه برای برقراری پرواز یاسوج به کیش صورت گرفته و امید می رود با تحقق این مهم زمینه تبادل گردشگر در این ۲ منطقه گردشگری در کشورمان فراهم شود.
امیرحسینی با اشاره به اهمیت نقش معرفی جاذبه های گردشگری تاکید کرد: برنامه ریزی برای برگزاری تور سه روزه گردشگری فعالان مجازی و خبرنگاران ملی و استانی صورت گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در این اردوی سه روزه که نیمه نخست سال ۱۴۰۴ برنامه ریزی شده جاذبه های نمونه گردشگری استان برای اهالی رسانه معرفی می شود.
ادامه تلاش برای توسعه زیرساخت های گردشگری
استاندار کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه گردشگری دومین ظرفیت مهم اقتصادی استان است گفت: توجه به توسعه این صنعت درآمدزا در اولویت برنامه های دولت چهاردهم است.
یدالله رحمانی با اشاره به اینکه گردشگری بستری برای ایجاد کسب و کار در سایه این صنعت پاک و بدون آلودگی هواست تاکید کرد: رفع موانع توسعه زیرساخت های موجود مورد توجه جدی دولت است.
وی با یادآوری اینکه کمبود اعتبار مهمترین مانع تکمیل طرح های گردشگری نیمه تمام و جذب سرمایه گذار برای ایجاد تاسیسات جدید استان به شمار می رود تاکید کرد: از همه ظرفیت ها برای مرتفع شدن این مشکلات استفاده خواهد شد.