به گزارش خبرنگار تاج خبر، محمدرضا قاسمی روز دوشنبه در قالب کاروان خدمت در شهرستان دامغان، افزود: کاروان خدمت با هدف ارایه خدمات مستقیم به کشاورزان، دامداران و بهرهبرداران بخش کشاورزی و رفع مشکلات آنها در مناطق مختلف استان برگزار میشود.
فعالیت ۵۱ مزرعه پرورش ماهی در دامغان
وی درباره وضعیت شیلات دامغان ابراز کرد: در این شهرستان ۵۱ مزرعه پرورش ماهی با ۱۳۰ استخر وجود دارد که به اشکال مختلف مانند کانالی، دایرهای و پنج ضلعی ساخته شدهاند.
قاسمی با اشاره به اینکه سالانه حدود ۳۵۰ تن گوشت ماهی در این شهرستان تولید میشود، ادامه داد: ۱۵۰ تن از این میزان مربوط به منطقه رودبار و دیباج (ماهی سردابی) است.
وی افزود: مجموعه آبسیج دیباج با پرورش ماهی سردابی در ۲۰ استخر و تولید ۲۰ تن ماهی، شرایط ممتازی در استان سمنان دارد.
رییس جهاد کشاورزی سمنان ادامه داد: مابقی تولیدات مربوط به ماهیان گرمابی است که بیشتر دومنظوره و از گروه کپور ماهیان هستند.
افزایش تولید بچهماهی تا یک میلیون قطعه
قاسمی به بازدید از مزرعه پرورش ماهی سردابی قزلآلا دامغان اشاره کرد و گفت: این مزرعه با مساحتی حدود یکهزار و ۴۰۰ متر مربع و در قالب ۱۶ استخر احداث شده است.
وی به تولید ۳۰ تن ماهی این واحد پرورشی طی سال گذشته اشاره کرد و افزود: پس از دریافت انشعاب برق و نصب ۱۲ دستگاه هواده، ظرفیت تولید این مزرعه به ۴۰ تن افزایش یافت.
وی به راهاندازی مرحله دوم این واحد پرورش و تکثیر ماهی اشاره کرد و گفت: در این مزرعه، بچهماهیهای ۳۰ گرمی قزلآلا تکثیر میشود. ظرفیت پیشین این مزرعه ۱۶۰ هزار قطعه بچه ماهی بود اما با توسعه انجام شده، ظرفیت فعلی به یک میلیون بچه ماهی افزایش یافته است.
رییس جهاد کشاورزی سمنان اظهار کرد: این مزرعه با مساحت ۴۰۰ متر مربع و ۳۰ استخر تکثیر، نیاز مبرمی به موتور برق دیزلی برای مواقع قطعی برق دارد.
کاروان خدمت جهاد کشاورزی با هدف خدمترسانی مستقیم و حل مشکلات بهروز کشاورزان و بهرهبرداران، نقش مهمی در تحقق اهداف توسعه پایدار بخش کشاورزی و بهبود معیشت روستاییان ایفا میکند.
استان سمنان به دلیل تنوع آب و هوایی و شرایط اقلیمی و وجود بیش از پنج هزار منبع آبی مانند چشمه، چاه و قنات، امکان پرورش انواع آبزیان، مانند ماهیان زینتی،ماهیان گرمآبی از خانواده کپور ماهیان مانند ماهی کپور معمولی، کپور نقرهای و علفخوار و ماهیان سردآبی از خانواده آزادماهیان مانند قزل آلای رنگین کمان وجود دارد و با توجه به محدودیت برداشت آبزیان از دریاها و اقیانوس ها و هزینههای گاه بسیار بالای آن، آبزی پروری در تاسیسات کشاورزی موجود با مدیریت منابع آبی یک راهبرد هوشمندانه است.