به گزارش تاج خبر از گلستان، شهربانو سلطانعلیان روز یکشنبه در حاشیه افتتاح بازارچه هفتگی عرضه محصولات بانوان عضو صندوقهای خرد روستایی در گنبدکاووس اظهار کرد: این بازارچه، پنجمین بازارچه هفتگی در گلستان است و برنامهریزی شده تا به تدریج در تمام ۱۴ شهرستان استان راهاندازی شود.
وی افزود: فعالیت بانوان در این صندوقها بر اساس ظرفیتهای تولیدی هر روستا از جمله نوغانداری، صنایع دستی، تولید محصولات سالم و ارگانیک، صیفیجات، گلخانهداری، زنبورداری، پرورش قارچ خوراکی، گیاهان دارویی، و ماکیان تعریف شده و این فعالیتها به ایجاد شغل برای زنان روستایی کمک میکند.
سلطانعلیان ادامه داد: در صورت استقبال بانوان، افزایش تولیدات و همکاری مسئولان محلی مانند فرمانداران، بخشداران و شهرداران برای تأمین مکان مناسب، تلاش میشود این بازارچههای هفتگی به صورت روزانه فعالیت کنند.
استان گلستان دارای ۸۵ صندوق خُرد برای زنان روستایی است
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی گلستان همچنین از ارائه آموزشهای مستمر به اعضای این صندوقها خبر داد و گفت: این آموزشها با هدف توانمندسازی بانوان و تولید محصولات استاندارد و سالم شامل استانداردسازی، تولید محصول ارگانیک، دریافت سیب سلامت و بازاریابی است.
وی افزود: سال گذشته با هماهنگی بانک کارآفرین، ۲ میلیارد ریال وام به پنج صندوق پرداخت شد و تلاش میشود این مبلغ در سال مالی جاری افزایش یابد.
به گفته سلطان علیان، اعضای صندوقها نیز از محل آورده خود به صورت دورهای به یکدیگر وام ارائه میدهند.
رئیس اداره آموزش و ترویج مدیریت جهادکشاورزی گنبدکاووس هم گفت: تاکنون هفت صندوق خرد زنان روستایی در این شهرستان تشکیل شده و در صورت تقاضا، امکان ایجاد صندوق در هر روستا وجود دارد.
سیدحسن حسینی تأکید کرد: آموزش بانوان روستایی که نقش مهمی در تولید محصولات کشاورزی و افزایش درآمد خانوار دارند، از اولویتهای جهادکشاورزی است.
وی افزود: آموزشهایی مانند پرورش زنبورعسل، قارچ خوراکی، گیاهان دارویی، مرغ بومی، دام سبک و سنگین، تولید سبزی و صیفیجات، و گیاهان گلخانهای و آپارتمانی به بانوان ارائه شده است.
بازارچه هفتگی گنبدکاووس یکشنبهها از ساعت هشت صبح تا ۱۴ عصر در ساختمان شرکت تعاونی مصرف کارکنان جهادکشاورزی (واقع در خیابان طالقانی، روبروی مرکز بهداشت) میزبان بیش از ۲۰ نفر از بانوان عضو صندوقهای خرد روستایی است.
محصولاتی مانند ترشیجات، میوه خشک، عسل، گل و گیاهان زینتی، صنایع دستی، پوشاک، نان و شیرینی سنتی، حبوبات، و گیاهان دارویی در این بازار عرضه شدند.
شهرستان گنبدکاووس با جمعیتی بیش از ۴۰۰ هزار نفر، شامل سه منطقه شهری و حدود ۱۷۰ روستا است.