مدیرکل هواشناسی گیلان روز پنجشنبه در این خصوص به خبرنگار تاج خبر گفت: براساس نقشههای هواشناسی با نفوذ سامانه بارشی و سرد شرایط برای ابرناکی، مه آلودگی، روند کاهش محسوس دما، بارندگی، وزش باد گاهی شدید تا خیلی شدید، رعد و برق، احتمال تگرگ در ارتفاعات و به تدریج در دامنهها بارش برف و کولاک تا اواسط هفته آینده فراهم است.
وی با بیان اینکه به تدریج از روز شنبه با تشدید سرما در مناطق جلگهای گیلان تا اواسط هفته شاهد بارش برف هستیم، بیان کرد: طبق پیشبینیها روز جمعه سوم اسفندماه هوای گیلان ابری و مه آلود همراه با بارندگی و وزش باد است که در برخی مناطق این بارش و وزش باد شدید و خیلی شدید پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: در ارتفاعات و دامنهها برف و کولاک خواهیم داشت و از اواخر وقت شنبه نیز برخی از نواحی جلگهای همجوار با دامنه ها شاهد بارش مخلوط برف و باران است و به تدریج تبدیل به برف می شود.
وی اضافه کرد: از اینرو با توجه به پیش بینی ها برای حجم بارش ها از اواخر وقت شنبه چهارم اسفندماه تا صبح سهشنبه هفتم اسفندماه هشدار سطح قرمز صادر شده است.
مدیرکل هواشناسی گیلان افزود : طی ۲۴ ساعت گذشته شهر دیلمان با منهای چهار درجه زیر صفر سردترین و لوشان با ۱۱ درجه بالای صفر گرمترین مناطق استان بودند و دمای هوای شهر رشت نیز حداکثر ۹ درجه و حداقل سه درجه سانتیگراد بالای صفر بوده است.
دادرس اظهار کرد: همچنین طبق پیش بینی هواشناسی، منطقه دیلمان با منهای ۶ درجه سردترین و شهرستانهای رودسر و بندرانزلی با هفت درجه بالای صفر، گرمترین مناطق گیلان طی روز شنبه هفته آینده خواهند بود.
هشدار جهاد کشاورزی گیلان به فعالان این عرصه
در پی هشدار هواشناسی گیلان، جهاد کشاورزی استان هم با صدور هشدار قرمز به کشاورزان تاکید کرد: طی این ایام نسبت به تنظیم و تهویه دما در دامداری ها اقدام کرده و مراقبت لازم از برهها و گوسالههای تازه متولد شده در مقابل سرما، ایجاد موانع در برابر نفوذ هوای سرد به محیط دامداری ها، استفاده از داروها و واکسن های مورد نیاز برای مقابله با انگل های گوارشی و ریوی فعال شده در شرایط سرما با هماهنگی و نظر دامپزشک، ذخیره سازی کنسانتره و مواد خشبی برای دام ها توجه و اقدام کنند.
همچنین به موضوع افزایش جیره غذایی دام ها با توجه به کاهش دما، افزایش اقدامات بهداشتی در محل ورودی دامداری ها، اجتناب از تراکم بیش ازحد گله با توجه به افزایش عوامل بیماریزا و آلودگی ها، رعایت فاصله جوجه ریزی در سالن مرغداری ها، گرم کردن سالنهای پرورش طیور ۴۸ ساعت قبل از جوجهریزی و مطمئن شدن از گرم شدن سالنها بویژه کف آنها، اجرای برنامه های واکسن برای پیشگیری از بیماری تنفسی، تامین و ذخیره سازی سوخت کافی برای مرغداری ها، محصور کردن طیور بومی و جلوگیری از اختلاط آن با پرندگان، توجه جدی به توصیههای دامپزشکی در مورد آنفولانزای فوق حاد پرندگان تاکید و توصیه شده است.