• امروز : جمعه, ۲۲ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 11 April - 2025
1

سرپرست معاونت استانداری سمنان: رفع استقرار صنایع از کنار دانشگاه‌ها بررسی شود

  • کد خبر : 62635
  • 30 بهمن 1403 - 13:10
سرپرست معاونت استانداری سمنان: رفع استقرار صنایع از کنار دانشگاه‌ها بررسی شود

سمنان – تاج خبر – سرپرست معاونت عمرانی استانداری سمنان گفت: موضوع رفع استقرار برخی از واحدهای صنعتی در محدوده دانشگاه‌ها، با توجه به مساله آلایندگی آنها، در سفر آتی معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست به استان مطرح و بررسی شود.

به گزارش خبرنگار تاج خبر، فرج‌الله ایلیات روز سه‌شنبه در نشست کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک استان سمنان با اشاره به استقرار برخی از واحدهای صنعتی در محدوده مراکز آموزشی و دانشگاهی استان طی سال‌های اخیر افزود: رفع این موضوع با اهتمام پیگیری می‌شود.

وی بر ضرورت توجه به ضوابط و الزامات زیست‌محیطی در بخش‌های مختلف استان به ویژه بخش صنعت تاکید کرد و گفت: مدیران و کارشناسان عضو کمیسیون هوای پاک به‌منظور اطلاع دقیق از پرونده‌های مطروحه در این کمیسیون، موضوعات دارای اهمیت ویژه را به‌صورت میدانی مورد بازدید و ارزیابی قرار دهند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان با بیان اینکه حمایت از صاحبان صنایع و فعالان بخش خصوصی در اولویت دولت چهاردهم قرار دارد، افزود: در تدوین ضوابط قانونی استقرار صنایع باید به تمامی جوانب اعم از مسائل زیست‌محیطی، اشتغالزایی و سیاست‌های کلی نظام به‌ویژه زمینه‌سازی برای مهاجرت معکوس به روستاها توجه شود.

سرپرست معاونت استانداری سمنان: رفع استقرار کارخانه‌ها از کنار دانشگاه‌ها بررسی شود

استفاده از تجربه دنیا در مدیریت آلایندگی واحدهای مصالح ساختمانی

رییس کمیسیون هوای پاک استان سمنان تشویق بخش خصوصی برای ایجاد واحدهای بازیافت به ویژه در حوزه مصالح ساختمانی را یکی از برنامه‌های استانداری برای حفاظت از محیط‌زیست استان مطرح و خاطرنشان کرد: در این زمینه می‌توان از تجربیات کشورهای پیشرفته برای استفاده حداکثری از ضایعات و مصالح ساختمانی بهره‌مند شد.

به گزارش خبرنگار تاج خبر، فرماندار سمنان، مدیران کل حفاظت محیط‌زیست، صنعت، معدن و تجارت، دفتر فنی استانداری و مدیران عامل سازمان‌ همیاری شهرداری‌ها و شرکت شهرک‌های صنعتی استان و نمایندگانی از دیگر دستگاه‌های اجرایی در نشست کمیسیون هوای پاک سمنان حضور داشتند.

در این نشست ۲۱ پرونده مربوط به واحدهای صنعتی، تولیدی و کشاورزی استان مورد بررسی و ارزیابی قرار فنی و تخصصی گرفت.

تکرار چندباره وضعیت قرمزِ کیفیت هوا در غرب سمنان

کیفیت هوای شهر ایوانکی گرمسار در چندین نوبت در نیمسال دوم ۱۴۰۳ و در برخی موارد برای روزهای متوالی در وضعیت قرمز و «ناسالم برای همه» با شاخص بالای ۱۵۰ در سنجش ذرات ۲ و نیم میکرون قرار گرفت. وضعیت کیفیت هوای دیگر شهرهای استان نیز بارها نارنجی به معنای «ناسالم برای گروه‌های حساس» و زرد به معنای «شرایط قابل قبول» شد.

پرهیز از تردد غیرضروری به ویژه برای سالمندان، کودکان و افراد دارای بیماری‌های قلبی و ریوی، پرهیز از فعالیت ورزشی و فیزیکی در فضای باز از جمله توصیه‌ها در شرایط آلودگی هوا است.

شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه وضعیت هوا و میزان ارتباط آن با سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط نارنجی یا ناسالم برای گروه حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط قرمز یا ناسالم برای همه، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بنفش یا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط ارغوانی یا خطرناک تعریف شده است.

طبق برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با هشت شهرستان و مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=62635

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.