به گزارش شامگاه دوشنبه تاج خبر از پایگاه اطلاعرسانی دادگستری گلستان، سیدامیر مرتضوی در جلسه استانی شورای پیشگیری از جرم گلستان اظهار کرد: در پیشگیری ۷۰ درصد کار، پیشگیریهای فرهنگی و اجتماعی و ۲۰ درصد وضعی، امنیتی و انتظامی و ۱۰ درصد کیفری است اما در حال حاضر ۹۰ درصد اقدامات پیشگیری، قضایی و وضعی و امنیتی و انتظامی است.
وی بر ضرورت مشارکت و یکپارچهسازی منابع برای مقابله با آسیبهای اجتماعی تأکید کرد و افزود: راهاندازی مجتمعهای «شوق زندگی» نمونه بارز مشارکت موفق در کشور برای کاهش آسیب های اجتماعی است.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه همچنین مشارکت و همافزایی دستگاهها در پیشگیری از جرم را ضروری خواند و افزود: امروز عصر مشارکت، وفاق و همدلی است و راهاندازی مجتمعهای «شوق زندگی» اقدام ارزشمندی است که نمونهای از مشارکت موفق در کشور محسوب میشود.
مرتضوی با اشاره به طرح محلات ۲۰ در کشور توضیح داد: در راستای این طرح، سپاه، شهرداری، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و دادگستری استانها در شناسایی و اجرای برنامه در محلات پرخطر برنامه داشته باشند.
وی انجام تحقیق و پژوهش علمی، شناسایی آسیبها و جرایم اولویتدار و اجرای طرحهای کاربردی برای کاهش و کنترل جرایم و آسیبهای اجتماعی را ضروری دانست و یادآور شد: در حوزه اعتیاد، نباید فقط به مراکز ترک اعتیاد و صرفا نگهداری افراد مبتلا به اعتیاد بسنده کنیم.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تاکید کرد: باید با ایجاد مراکز حرفهآموزی در کنار مراکز ترک اعتیاد، به توانمندسازی معتادان بهبودیافته توجه کرد، نگهداری این افراد بدون ایجاد فرصتهای شغلی و مهارتآموزی، نتیجهبخش نخواهد بود و کارآفرینان میتوانند با سرمایهگذاری در این بخش به مسوولیت اجتماعی خود عمل کنند.
مرتضوی در ادامه به موضوع پیشفروش طلا هم اشاره کرد و گفت: باید در این بخش تدابیر جدی اندیشیده شود و نظارتها و کنترلها تشدید گردد.
وی از اجرای طرح قاضی مدرسه در کشور هم خبر داد و یادآور شد: این طرح با هدف ارتقای آگاهیهای عمومی و حقوقی در مدارس برای چهار گروه هدف دانشآموزان، مربیان، مشاوران و والدین در حال اجرا است که در گلستان ۹۰ مدرسه تحت پوشش این طرح هستند.
رییس کل دادگستری گلستان نیز در این جلسه نیز خواستار اقدامات عملی در حوزه پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی شد و اظهار کرد: در حوزه پیشگیری از وقوع جرم، جمعآوری اطلاعات، شناسایی مشکلات و آسیبشناسیها نیز انجام شده اما این اقدامات کافی نیست و باید در میدان بود.
حیدر آسیابی با تاکید بر اینکه با پشتمیزنشینی مشکلات برطرف نمیشود، افزود: در استان گلستان برای کار میدانی و تجمیع اقدامات در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی، مرکز شوق زندگی را با هدف پیادهسازی برنامههای پیشگیری، بهویژه در حوزه آسیبهای اجتماعی در مرکز استان راهاندازی کردیم.
وی با اشاره به تمرکز بر حمایت از زنان و کودکان آسیبدیده به اقدامات صورتگرفته در حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل اشاره کرد و گفت: امسال جلسات ویژهای با محوریت کودکان و زنان آسیبدیده برگزار کردیم و در نتیجه بررسیهای انجامشده، حدود ۵۰۰ کودک بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش بازگشتند.
رییس کل دادگستری گلستان، این استان را جزو استانهای برتر در زمینه مشارکتهای مردمی دانست و خاطرنشان کرد: دولت به تنهایی قادر به پوشش تمام آسیبهای اجتماعی نیست که در گلستان، با استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد، اقدامات موثری انجام دادهایم.
آسیابی از افزایش ظرفیت مراکز نگهداری معتادان متجاهر در استان خبر داد و بیان کرد: پیش از این، ظرفیت استان برای نگهداری این افراد تنها ۱۰۰ نفر بود اما اکنون با کمک تشکلهای مردمی، یک مرکز جدید در گرگان با ظرفیت ۷۰۰ نفر در حال احداث است که بخشی از آن تکمیل و آماده بهرهبرداری شده است.