• امروز : جمعه, ۱۵ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
0

عزم مسوولان استان کرمانشاه برای بهبود شاخص فلاکت

  • کد خبر : 62514
  • 29 بهمن 1403 - 21:27
عزم مسوولان استان کرمانشاه برای بهبود شاخص فلاکت

کرمانشاه-تاج خبر- طبق گفته مدیرکل امور اقتصادی و دارایی هم تورم و هم وضعیت بیکاری استان به عنوان ۲ بازوی تعیین شاخص فلاکت نسبت به سال گذشته بهبود داشته است.

به گزارش خبرنگار تاج خبر، محمود رشیدی اقدم روز دوشنبه در نشستی خبری بیان کرد: تورم ۴۵ درصدی کرمانشاه در سال گذشته به ۳۰ درصد برای امسال رسیده و بر این اساس رتبه پنجم کشوری استان از نظر تورم جایش را به جایگاه ۲۴ ام کشور داده است.

به گفته وی همچنین کرمانشاه از نظر بیکاری در سال گذشته ۱۷.۴ درصد و در جایگاه اول کشوری اما برای امسال ۱۱.۸ درصد و در جایگاه سوم کشور ایستاده است و از نظر شاخص فلاکت در رتبه دوم کشور قرار دارد.

رشیدی اقدم البته شاخص فلاکت را معیار درستی برای بررسی وضعیت اقتصادی یک استان ندانست و گفت: وزن تورم و بیکاری با هم متفاوت است و نمی شود به صورت مساوی از آنها برای تعیین شاخص فلاکت استفاده کرد.

وی همچنین در خصوص وضعیت تورمی کرمانشاه ۲ عامل فرهنگ مصرف کرمانشاهیان و مرزی بودن این استان را در تشدید این موضوع موثر دانست و گفت: به عنوان نمونه مردم استان از مصرف گوشت یخ زده پرهیز می کنند و حتما باید گوشت گرم مصرف کنند ضمن اینکه تجارت غیر رسمی در مرزها سبب افزایش قیمت ها در استان نیز می شود.

نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه در ادامه در خصوص بیکاری نیز گفت: این آمارها را نمی توان دقیق دانست چرا که بسیاری از مردم استان ما مشغول دامداری و کشاورزی هستند اما اگر از آنها پرسیده شود که شغلتان چیست می گویند بیکار هستیم!

وی در ادامه این نشست خبری به سامانه سادا( سامانه یکپارچه حساب اموال و دارایی دولت) اشاره کرد و گفت: مولد سازی دارایی های دولت یکی از عوامل افزایش بهره وری است و بر این اساس تا کنون ۶۶ ملک شناسایی و واگذار شده و ۲۰۸ ملک نیز در دست اجرا داریم که ارزش آنها به سه همت می رسد.

به گفته رشیدی اقدم ۱۰۰ درصد عایدات مولد سازی در طرح های نیمه تمام همان دستگاه اجرایی هزینه می شود.

این مقام اقتصادی استان در ادامه در خصوص درگاه ملی مجوزها نیز گفت: از زمان راه اندازی آن تا کنون ۸۷ هزار مجوز در کرمانشاه صادر شده و صدور مجوز ۱۰۰ درصد مشاغل خانگی و ۹۰ درصد مجوز اصناف بین یک تا سه روز زمان می برد.

وی در خصوص برخی مشاغل که نیاز به تایید سایر دستگاه ها دارند نیز گفت: برای آنها نیز تا یک ماه مهلت صدور مجوز داده می شود و در صورت تعلل امکان پیگیری قضایی وجود دارد.

رشیدی اقدم در خصوص تسهیلات تبصره ۱۸ نیز گفت: سال گذشته یک همت در بخش های مختلف سرمایه گذاری از محل این تسهیلات داشته ایم.

وی در خصوص جذب سرمایه گذاری خارجی نیز گفت: فرایند جذب سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل به ارزش یک میلیون دلار ، تولید خمیر الکترود سه میلیون دلار و تولید گرافیت هفت میلیون دلار توسط سرمایه گذاران عراقی و چینی در استان در حال انجام است.

وی مطالعات پیش امکان سنجی با همکاری دانشگاه رازی را از جمله اقدامات موثر در جذب سرمایه های خارجی دانست و گفت: بر این اساس در سال گذشته ۳۴ مورد پیش امکان سنجی انجام و برای امسال نیز ۵۰ مورد در دست اقدام است که به زبان انگلیسی در دسترس سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=62514

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.