• امروز : شنبه, ۲۳ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 12 April - 2025
0

نماینده مردم: توسعه پایدار مراغه در گرو توجه به دانش و نوآوری است

  • کد خبر : 61625
  • 25 بهمن 1403 - 13:23
نماینده مردم: توسعه پایدار مراغه در گرو توجه به دانش و نوآوری است

مراغه- تاج خبر- نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مراغه بیش از هر زمان دیگری به گسترش زیست‌بوم دانش بنیان نیاز دارد و توسعه پایدار این شهرستان در گرو توجه به دانش و نوآوری است.

به گزارش تاج خبر «سیدفرید موسوی» روز پنج‌شنبه در جلسه هم‌اندیشی با نمایندگان واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان که با حضور رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در سالن اجتماعات دانشگاه مراغه برگزار شد، افزود: انتظار می‌رود تا با ارایه تسهیلات لازم از شرکت‌های دانش بنیان و فناور این شهرستان حمایت شود.

وی با ابراز امیدواری نسبت به حمایت از نخبگان با هدف رشد شرکت‌های دانش بنیان مراغه، اضافه کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری می‌تواند نقش اساسی در تحول اقتصادی کشور به طور عام و منطقه ما به طور خاص داشته باشد و چراغ امید را در دل فناوران و فعالان شرکت‌های دانش بنیان زنده کند.

«موسوی» به پیشینه درخشان مراغه در عرصه ایثار و شهادت و همچنین به برخی از ظرفیت‌های این شهرستان اشاره، و بیان کرد. این شهرستان در سال‌های اخیر مورد غفلت قرار گرفته است.

وی همچنین با بیان اینکه مغول‌ها پس از عجین شدن با فرهنگ مراغه به ساخت رصدخانه در قرن هفتم روی آورند، افزود: ظرفیت‌های مراغه ریشه در تاریخ پرطمطراق این شهرستان دارد اما مهاجرت نخبگان مراغه از این شهرستان موجب عقب‌ماندگی شده است.

عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی این را هم بیان کرد: کمبود آب، برق و گاز در ایران در حقیقت ناشی از ناترزای خرد و اندیشه است و عبور از این وضعیت به نوآوری نیاز دارد.

پرداخت ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری هم در این جلسه از پرداخت ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان کشور خبر داد وگفت: این صندوق از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان حمایت می‌کند.

دکتر محمدصادق خیاطیان این را هم بیان کرد که از طریق این صندوق به شرکت‌های دانش بنیان ۹۰ خدمت ارائه می‌شود.

ظرفیت‌های مراغه تنها در سایه فناوری شکوفا می‌شود

رییس دانشگاه مراغه نیز در این جلسه با بیان اینکه تاکنون از ظرفیت‌های قابل توجه مراغه در مسیر رشد شهرستان کمتر استفاده شده، اضافه کرد: این سرزمین کهن به عنوان مهد علم و فرهنگ با حمایت از رشد واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان شکوفا می‌شود.

نماینده مردم: توسعه پایدار مراغه در گرو توجه به دانش و نوآوری است
جلسه هم‌اندیشی با حضور نمایندگان واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان مراغه

و رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری

«محمد زادشکویان» افزود: ستاد کشوری موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور به عنوان یک مجموعه دانش‌بنیان و موثر در تامین امنیت غذایی هم در این شهرستان قرار دارد و علاوه بر آن، واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان متعددی هم در مراغه فعال است.

به گفته وی دانشگاه مراغه با ۱۵۴ عضو هیئت علمی در بین دانشگاه‌های جوان جهان رتبه ۴۰۱ تا ۵۰۰ را دارد و بعد از دانشگاه‌های مراکز استانها، جزو واحدهای ممتاز است.

وی به فعالیت مراکز رشد مستقر در واحدهای فناور مراغه هم اشاره کرد و افزود: ۴۶ واحد فناور، ۱۶ واحد رشدیافته و سه شرکت دانش‌بنیان در این شهرستان فعالیت دارند.

«زادشکویان» افزود: خوراک تخمیری دام با قیمت تمام شده یک دوم خوراک دام معمول، از محصولات یکی از شرکت‌های دانش بنیان این شهرستان به شمار می‌رود که در صورت حمایت می‌تواند از خروج ارز از کشور جلوگیری کند.

وی حمایت از تاسیس پارک علم و فناوری کشاورزی مراغه را خواستار شد و افزود: بهینه‌سازی تخصیص منابع، توسعه دانش و علوم کشاورزی، ایجاد زیست‌بوم نوآوری و فناوری و تمرکز بر کیفیت به جای کمیت محصولات کشاورزی هم جزو مطالبه‌های مراغه از صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری است.

وی همچنین تخصیص سهام از صندوق نوآوری و شکوفایی برای مراغه و حمایت از احداث کارخانه نوآوری را هم مطالبه کرد و افزود: تخصیص اعتبار جهت ایجاد مزرعه نمونه دانش بنیان دیم نیز جزو نیازهای شهرستان است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه نیز بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه با تاسیس سرای نوآوری محصولات فراسودمند کشاورزی و تولید گوشت با پرورش گوسفندهای نژاد «رومن» در زمینه شکوفایی بخش کشاورزی منطقه گام برداشته است.

دکتر احمد ملکی با بیان اینکه یک شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی هم روی توربو شارژهای خودروها کار می‌کند، افزود: در مجموع ۱۵ واحد فناور در دانشگاه آزاد اسلامی مراغه فعالیت دارند.

وی همچنین میزبانی مراغه از جشنواره نوآوری خواجه نصیر در سطح ملی را همزمان با پنجم اسفندماه و سالروز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی خواستار شد.

مجری طرح ملی خوراک تخمیری دام نیز در این آیین بیان کرد: کشورمان ۴۰ میلیون تن ضایعات کشاورزی دارد و با بهره‌برداری از آنها می‌توان از خروج میلیاردها دلار ارز جلوگیری کرد؛ ضمن توجه به اینکه این محصول در کشت و صنعت مغان هم آزمایش خود را پشت سر گذاشته است.

به گفته دکتر اکبر تقی‌زاده، وش پنبه دانه که پیش از اجرای این طرح در کشت و صنعت مغان سوزانده می‌شد، با اجرای این طرح به چرخه نهاده‌های دامی برگشته است.

به گزارش تاج خبر در این جلسه که با حضور نمایندگانی از شرکت‌های فناور و دانش بنیان برگزار شد، برخی از دغدغه‌ها و نیازها جهت رشد نوآوری و شکوفایی هم مطرح شد و حاضران از دانشگاه مراغه نیز بازدید کردند.

نماینده مردم: توسعه پایدار مراغه در گرو توجه به دانش و نوآوری است
بازدید دکتر خیاطیان از دانشگاه مراغه

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=61625

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.