به گزارش خبرنگار تاج خبر، علیرضا قامتی روز دوشنبه در نشست شورای اداری شهرستان چناران با تاکید بر تهیه سند منشور ماندگار در شهرستانهای استان خراسان رضوی و تدوین آن بر اساس پیشرانهای توسعهای، ظرفیتها و دادههای صحیح هر شهرستان اظهار کرد: تاکنون نقشه جامعی برای شهرستانهای استان تهیه نشده است و تدوین نقشهای جامع از اقدامات و فعالیتها ضروری است.
وی تدوین سند منشور را اقدامی اثرگذار دانست و افزود: بایستی در شهرستانهای استان این سند و منشور ماندگار تدوین شود که نیازمند دادههای صحیح و اطلاعات جامع شهرستان ها است.
معاون استاندار بیان کرد: پس از تدوین این منشور، باید گفتمان مشترک ایجاد شود و مدیران دستگاههای اجرایی شهرستانها اطلاعات کافی داشته باشند.
وی افزود: دستگاههای اجرایی موظفاند آخرین آمار و اطلاعات حوزه خود را استخراج کرده و در قالب سامانه جمعآوری اطلاعات به فرمانداریها ارائه کنند.
قامتی با تأکید بر ضرورت شکلگیری اطلس مدیریتی در شهرستانها بیان کرد: سند توسعه بر مبنای پیشرانهای توسعهای تنظیم میشود و پس از تدوین باید به مرحله اجرا برسد. این سند بر اساس نقاط قوت و ضعف هر منطقه تدوین خواهد شد.
وی بر استخراج شاخص میانگین استان و شهرستانها و نسبت آن به میانگین کشوری تأکید کرد و گفت: ضروری است که دستگاههای اجرایی شهرستانها اطلاعات خود را دستهبندی کنند تا استانداری بتواند بر اساس آن دفاعیات لازم را ارائه دهد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی همچنین با اشاره به اینکه شهرستان چناران در حوزه توسعه گردشگری به زیرساخت نیاز دارد، افزود: مصوبات دولتی نباید مانع توسعه شهرستان شوند.
وی ادامه داد: توسعه بدون کمک نهادهای اجرایی و بخش خصوصی امکانپذیر نیست. باید زمینه اشتغال مردم شهرستان چناران در واحدهای تولیدی و صنعتی و شهرک صنعتی چناران فراهم شود.
قامتی با بیان اینکه سهم صنایع از کل آب مصرفی استان حدود ۳.۵ درصد است، عنوان کرد: در صورتی که حداقل پنج درصد بهرهوری در مصرف آب استان انجام شود، سهم صنعت از آب دو برابر شده و اشتغالزایی و منفعت اقتصادی نیز برای کشور به همراه خواهد داشت.
وی همچنین گفت: ۵۴ طرح در شهرستان چناران همزمان با ایام دهه فجر افتتاح خواهد شد که ۲ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال برای آن اعتبار صرف شده است.
بهرهبرداری از طرح مجتمع فرهنگی و علوم قرآنی چناران
همچنین در ادامه سفر معاون استاندار به شهرستان چناران و افتتاح طرح به مناسبت ایام دهه فجر، مجتمع فرهنگی و علوم قرآنی شهرستان چناران با زیربنای ۸۵۰ مترمربع و سرمایهگذاری ۲۸۰ میلیارد ریالی به بهرهبرداری رسید.
قامتی در آیین افتتاح مجتمع فرهنگی و علوم قرآنی شهرستان چناران بیان کرد: تفسیرهای صحیح قرآن ما را به هدایت و رستگاری رسانده و موفقیتهای متعددی برای افراد ایجاد میکند.
وی با اشاره به طرح مجتمع فرهنگی و علوم قرآنی چناران، خاطر نشان کرد: پایگاه خوب و برگزیدهای برای توجه به قرآن در شهرستان چناران شکل گرفته است و همه ما باید در خدمت قرآن باشیم.
افتتاح واحد تولیدی مواد غذایی
در ادامه حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی در شهرستان چناران، یک واحد تولیدی مواد غذایی با ظرفیت تولید انواع چاشنی، طعمدهنده طبیعی و اسانس نیز با سرمایهگذاری بخش خصوصی افتتاح شد.
این واحد تولیدی در شهرک صنعتی چناران به دلیل وجود برخی مشکلات اقتصادی و عدم تامین مالی راکد بود که با سرمایهگذاری مجدد بخش خصوصی راهاندازی شد.
همچنین یک کارخانه نساجی با حضور معاون استاندار خراسان رضوی در شهرک صنعتی چناران به بهرهبرداری رسید.
وی در مراسم بهرهبرداری از این واحد صنعتی اظهار کرد: با افتتاح این مجموعه، وابستگی کشور به واردات مواد اولیه کاهش پیدا میکند.
قامتی با اشاره به چالشهای بخش انرژی کشور عنوان کرد: از محل مشوقهای صنعت برق و صرفهجویی در مصرف انرژی، ۳۰۰ مگاوات برق در استان ذخیره و به چرخه مصرف صنایع بازگشته است.
وی افزود: تاکنون ۸۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح خراسان رضوی به بهرهبرداری رسیده و واحدهای صنعتی و تولیدی متعددی متقاضی احداث و بهرهبرداری از نیروگاههای خورشیدی هستند که مجموعاً درخواستهایی به ظرفیت هزار و ۷۰۰ مگاوات ارائه کردهاند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با تأکید بر اهمیت بهرهوری در صنعت گفت: این امر بدون استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و افراد نخبه ممکن نیست.