• امروز : جمعه, ۱۵ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
0

نخستین مرکز قرنطینه مرزی کشور مربوط به بوشهر است

  • کد خبر : 59508
  • 15 بهمن 1403 - 15:42
نخستین مرکز قرنطینه مرزی کشور مربوط به بوشهر است

بوشهر- تاج خبر- معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: نخستین مرکز بهداشت و قرنطینه مرزی کشور در سال ۱۳۰۳در محل درمانگاه ابوالفضل (ع) بوشهربا همت تجار و مردم ساخته شد که بیانگر اهمیت مراکز بهداشتی مستقر در مرزها است.

قاسم برجویی روز دوشنبه در حاشیه برگزاری دومین کارگاه کشوری مراقبت بهداشتی مرزی و تجمعات انبوه با حضور کارشناسان ۳۵ دانشگاه علوم پزشکی در گفت وگو با تاج خبر افزود: باتوجه به نقش پیشگیری در کاهش هزینه ها ، ساخت مراکز قرنطینه بر اساس استانداردهای روز دنیا بسیار به صرفه تر از ساخت بیمارستان ها با ۳۰۰ تخت است .

وی یادآور شد: پیشگیری از ورود و خروج کالاهای آلوده در مناطق گمرکی و همچنین ورود افراد مبتلا به بیماری در بنادر بخصوص مناطقی همچون عسلویه وخارگ که امکان تردد نیروهای غیر بومی وجود دارد ضروری است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: باتوجه به برخورداری این استان از هشت شهرستان ساحلی برای پیشگیری باید نسبت به مراکز قرنطینه مرزی در گمرکات اهتمام جدی شود.

برجویی گفت: مرکز قرنطینه بندر بوشهر در سال ۱۳۹۰ در طرح توسعه ای این بندر تخریب شد که باید در مجتمع بندری نگین فضای لازم برای امور قرنطینه ای پیش بینی شود.

مدیر مرکز بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گفت: به رغم اهمیت حضور نیروهای مرتبط در پایگاه های مرزی و مصائب کار در این پایگاه ها کمبود نیرو چالش آفرین شده است.

محمد نصر دادرس افزود: نیروهای موجود در پایگاه های صفر مرزی تنها شامل ۱۰ درصد از ظرفیت مورد تقاضای وزارت بهداشت است که پایین بودن نرخ حقوق و مزایا یکی از عوامل اصلی عدم استقبال کارشناسان بهداشتی است.

وی اضافه کرد: پایان پاندمی کرونا در هیچ کجای جهان اعلام نشده و احتمال روبرو شدن با بیماریهای واگیردار دیگر نیز وجود دارد که این امر خود دلیل اهمیت پیشگیری از ورود عوامل آلوده انسانی و غیرارگانیک است.

دادرس یادآور شد: در تجمعات انسانی همچون ایام اربعین و حج حضور تیم بهداشتی مرتبط همچون نیرو های مبارزه با بیماری‌ها، پرسنل بهداشت محیط، آزمایشگاه، پرستارها و سایر اقشار خدماتی و پشتیبان به پیشگیری از ورود عوامل بیماری زا در کشور کمک شایانی کرده است.

دادرس افزود: مسلط بودن نیروهای مستقر در پایگاه های مرزی به زبان های خارجی مرتبط با مرز غیر از زبان انگلیسی از جمله اردو، عربی و ترکی برای ارتباط بهتر با مسافران و مهاجران نقش مهمی در اجرای ماموریت های سازمانی دارد.

مدیر مرکز بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: ارتباط و تبادل اطلاعات بین دستگاه های مرتبط از جمله سازمان پدافند غیرعامل، وزارت جهاد کشاورزی ، اورژانس و سازمان بنادر و دریانوردی برای پیشگیری از ورود کالای آلوده ضروری است .

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=59508

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.