به گزارش خبرنگار تاج خبر، سجاد اشگرف روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: هوری نوعی قایق چوبی کوچک با کف مسطح است که از تنه درخت ساخته می شود و توسط ساحل نشینان خلیج فارس برای ماهیگیری و صیادی به کار می رود.
وی ادامه داد: ظرفیت این قایق های چوبی بر اساس ابعاد کوچک و بزرگ به ترتیب حدود ۱۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم است.
مدیر ژئوپارک جهانی قشم توضیح داد: همزمان با ثبت این رویداد در تقویم گردشگری کشور، آتوسا مومنی رییس مرکز مطالعات منطقه ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی از ظرفیت های میراث ناملموس سهیلی برای استفاده از سرمایه های فرهنگی و تاریخی بازدید کرد.
اشگرف اضافه کرد: روستای گردشگری سهیلی قشم امسال به عنوان روستای نمونه کشور در حوزه گردشگری سبز معرفی شد و از جاذبه های بی نظیر طبیعی از جمله ذخیرگاه زیست کره حرا و میراث ناملموس تاریخی و تمدنی بی شماری برخوردار است.
وی گفت: فعالیت های مبتنی بر اقتصاد دریا پایه از قرن ها پیش در این روستا جریان داشته و همواره یکی از مهمترین مراکز تجارت و گردشگری دریایی بوده و هم اکنون هم یکی از مقاصد مهم گردشگری دریایی در کشور به حساب می آید.
مدیر ژئوپارک جهانی قشم تصریح کرد: ثبت رویداد هوری رانی در تقویم گردشگری کشور نقش مهمی در آشنایی همگان با این میراث مهم زنده ساحل نشینان خلیج فارس دارد و در ارتقای صنعت سبز گردشگری جزیره موثر است.
وی اعلام کرد: همچنین رایزنی های لازم برای ثبت هوری رانی به عنوان میراث ناملموس تاریخی جزیره قشم در شبکه جهانی یونسکو نیز در حال انجام است.
روستای سهیلی دارای یک اسکله چند منظوره با تعداد ۹۰ فروند شناور کوچک صیادی با ۲۷۰ نفر شاغل، ۱۳۰ فروند شناور قایق، آلاچیق در ۲ مدل دارای سوئیت و بدون سوئیت و یک فروند لنج گردشگری ویژه گردشگران با ۳۶۰ نفر شاغل است.
تعداد ۲۹ غرفه و فروشگاه صنایع دستی فعال در اسکله جنگل حرا با تعداد ۵۸ نفر فعالیت خدماتی است، این روستا دارای ۱۸ واحد بوم گردی و اقامتگاه و رستوران محلی است که سال گذشته میزبان تقریبی ۴۰۰ هزار گردشگر بوده است.
با توجه به ایجاد اشتغال در این روستا حرکت جمعیتی معکوس بوده و از حالت مهاجرت از روستا تبدیل به روستای مهاجر پذیر شده است.
این روستای با دارا بودن نزدیک به ۲ هزار و ۳۰۰ نفر جمعیت (۵۵۰ خانوار) که هم اکنون تعداد ۹۴۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال بکار دارند همگام با توسعه گردشگری توانسته سهم بسزایی در توسعه ابعاد مختلف گردشگری پایدار در جزیره قشم را پایه گذاری کند.
حفظ و حراست از میراث ناملموس برگزاری کلاسهای آموزشی بوم گردی، نگهداری ترویج و توسعه جنگل های حرا (مانگرو) و نظایر آن تنها بخشی از فعالیتهای این روستا در جهت توسعه پایدار گردشگری مسوولانه در سالهای اخیر در جزیره قشم نگین خلیج فارس است.