آداب و رسوم کهن منطقه ی بوانات از قادر آباد تا هرات و سرچهان و هرابرجان پخت آش اسفند
تاج خبر/یزدپختن آش اسفندی است که ریشه در تاریخ باستان این منطقه داشته و پس از قرن ها به ما رسیده است..بین چله بزرگ و کوچک که هشت روز است ،چارچار نام دارد که سرما به اوج خود می رسد به سرمای پیره زن کش معروف است.مردم این مناطق معتقد بودند با پایان یافتن چله […]
تاج خبر/یزدپختن آش اسفندی است که ریشه در تاریخ باستان این منطقه داشته و پس از قرن ها به ما رسیده است..بین چله بزرگ و کوچک که هشت روز است ،چارچار نام دارد که سرما به اوج خود می رسد به سرمای پیره زن کش معروف است.مردم این مناطق معتقد بودند با پایان یافتن چله ی کوچک که پایان بهمن ماه است زمین نفس می کشد ، گرما برزمین حاکم می شود و زنده شدن طبیعت و سرسبزی و باروری را در پی خواهد داشت که باید این رخداد طبیعت را جشن گرفت..در حقیقت جشن شکرگزاری از نعمات خداوند است.آش اسفند بسیار مقوی و باعث افزایش نیروی بدنی میگردد.این آش در جای جای این مناطق نام های مختلفی دارد مثل: آش اسفندی.. .آش دنگورو.. آش پیره زن. .. .آش هفت دانه و آش مغولودر برخی از همین مناطق که کوهستانی هم هست در آن شب آتشی هم برپا می کنند، و از روی آن می پرند تا قضا و بلا را بدر کنند.در برخی دیگر مناطق سه آتش در سه شب متوالی می افروزند واعتقاد دارند باید وسایل آرایش پیره زن را هم فراهم کنند تا به خوبی و خوشی راهش را بگیرد و برود و سرما تمامشود.مواد لازم برای این آش :جو پوست کندهنخودعدسلوبیاخوروچغندرسیرابیپاچه گوسفندقورمهگوجه باغی خشکپره زردآلو پیاز روغن نمک زردچوبههمراه با چاشنی رب انار یا سرکهنویسنده : فلور یزدانی
لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=22164
- ارسال توسط : مهدی زکی پور
- 1 بازدید